Κλειστά δύο σχολεία στα Χανιά

Εκτύπωση

Κλειστά για 7 ημέρες θα παραμείνουν δύο σχολεία των Χανίων στα οποία καταγράφηκαν ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης.

  • Το κλείσιμο αυτών των δύο σχολείων στα Χανιά λόγω κρουσμάτων γρίπης αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργείου Παιδείας.

3/10/09

 

Κλειστά για 7 ημέρες θα παραμείνουν δύο σχολεία των Χανίων στα οποία καταγράφηκαν ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης.
Το κλείσιμο αυτών των δύο σχολείων στα Χανιά λόγω κρουσμάτων γρίπης αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργείου Παιδείας.

Ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης, υπέγραψε το μεσημέρι την απόφαση βάσει της οποίας θα παραμείνουν κλειστά για 7 ημέρες, από σήμερα, το 1ο ειδικό σχολείο Χανίων καθώς και το 1ο ειδικό νηπιαγωγείο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κύριος Αρχοντάκης, τα δύο σχολεία έκλεισαν ύστερα από εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Πανδημίας.
Ο νομάρχης επεσήμανε ότι στο 1ο ειδικό σχολείο 6 από τους συνολικά 16 μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα της νέας γρίπης, ενώ στο 1ο ειδικό νηπιαγωγείο επί συνόλου 2 μαθητών αναφέρθηκε ένα ύποπτο κρούσμα.

Ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε επίσης, ότι ήδη από χθες «έχουν αρχίσει τα παιδιά, συνοδεία των γονέων τους, να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου θα γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν ή δεν θα επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τη νέα γρίπη. Τα δείγματα αποστέλλονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και πιστεύω ότι αύριο» (σήμερα, Σάββατο), θα έχουν βγει τα εργαστηριακά αποτελέσματα.
Από ?κει και πέρα αν δεν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κρούσματα νέας γρίπης αναμένουμε νεώτερες οδηγίες από το ΕΚΕΠΥ», τόνισε ο κ. Αρχοντάκης, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «το ΕΛΚΕΠΥ προτείνει για το σύνολο των παιδιών που φοιτούν στα δύο σχολεία να κάνουν θεραπεία με αντι-ιικά, δηλαδή με το γνωστό σε όλους μας ταμιφλού, κάτι που ήδη γίνεται από το Νοσοκομείο Χανίων». 

Στην Αθήνα κλειστά παραμένουν ακόμα το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου και το Λύκειο των Μελισσίων, τα πρώτα σχολεία που έκλεισαν λόγω πολλών περιστατικών «νέας γρίπης» καθώς και το Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό και το «Pierce College» στην Αγία Παρασκευή.
Το ΥΥΚΑ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ακολουθείται αυστηρά το Πρωτόκολλο όπως αυτό προβλέπεται από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία