Ολοκλήρωση προεκλογικής δραστηριότητας Όλγας Κεφαλογιάννη με επισκέψεις και πάρτι

Εκτύπωση

Ολοκλήρωση προεκλογικής δραστηριότητας Όλγας Κεφαλογιάννη με επισκέψεις και πάρτι

  • Επισκέψεις στο Νοσοκομείο, σε δημόσιες υπηρεσίες και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου πραγματοποίησε σήμερα η υποψήφια Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

2/10/09

Η επίσκεψη στο Νοσοκομείο ξεκίνησε από το γραφείο του Διοικητή κ. Γιώργο Ξεξάκη, όπου για ακόμα μία φορά συζήτησαν τις προτεραιότητες και τα ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Ακολούθως η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε όλες τις κλινικές και τα τμήματα του ιδρύματος όπου διαπίστωσε την πολύ μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια, που καταβάλλει το προσωπικό του ιδρύματος για την παροχή υψηλών υπηρεσιών στου πολίτες.

Είναι άλλωστε γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντικό έργο για τον εκσυγχρονισμό του ιδρύματος, η επέκταση του κτιριακού συγκροτήματος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, έχουν ιδρυθεί νέες κλινικές, έχουν καλυφθεί αρκετά κενά σε θέσεις προσωπικού και βέβαια ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να αποκτήσει το Ρέθυμνο νέο Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και την ΑΣΕΑΡ όπου είχε επαφές με την Διοίκηση και το προσωπικό τους. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΡ κ. Νίκος Μπιρλιράκης ξενάγησε την κ. Κεφαλογιάννη σε όλα τα εργοστάσια, τις μονάδες παραγωγής προϊόντων και τα καταστήματα της Ένωσης όπου διαπιστώθηκε η εξαιρετική δουλειά που γίνεται καθώς και η σωστή αξιοποίηση των προγραμμάτων και των ευκαιριών, που έδωσε τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το οικόπεδο της Ένωσης όπου υλοποιείται το έργο κατασκευής του κτιρίου που θα στεγαστεί η ερευνητική ομάδα και τα εργαστήρια του ΤΕΙ Κρήτης για το  HiPER.

Το HiPER είναι ερευνητική υποδομή του Ευρωπαϊκού Οδικού Χάρτη Υποδομών στον τομέα της ενέργειας. Η ένταξή του στον οδικό χάρτη έγινε τον Οκτώβριο του 2006, και το HiPER βρίσκεται τώρα στην προπαρασκευαστική φάση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2011.
Το HiPER αποτελεί σύμπραξη 25 ιδρυμάτων από 11 κράτη, με συμμετέχοντες διακεκριμένους διεθνώς επιστήμονες. Αντιπροσωπεύεται σε εθνικό επίπεδο από 6 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, και έχει διασύνδεση με τις Η.Π.Α., Ιαπωνία, Νότιο Κορέα, Ρωσία, Κίνα και Καναδά. Το πρόγραμμα έχει τεράστια πολιτική σημασία για την Ευρώπη και ειδικότερα για τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό όπως είναι και η Ελλάδα. Το HiPER αντιπροσωπεύει την προσπάθεια της Ευρώπης να πρωτοπορήσει στην έρευνα για την παραγωγή ενέργειας από ελεγχόμενη σύντηξη υδρογόνου με τη μέθοδο της γρήγορης ανάφλεξης (Fast Ignition). Η παραγωγή ενέργειας από ελεγχόμενη σύντηξη είναι μια ελκυστική, περιβαλλοντικά καθαρή πηγή ενέργειας που χρησιμοποιεί το υδρογόνο ως κύρια πηγή καυσίμου. Τα οφέλη της παραγωγής ενέργειας από ελεγχόμενη σύντηξη είναι ιδιαίτερα προφανή στην εποχή μας, όπου οι κλιματικές αλλαγές, η μόλυνση και η ανασφάλεια επάρκειας των ενεργειακών πόρων, αλλά και οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις σε ενέργεια, αποτελούν πρόκληση που στην οποία η ανθρωπότητα καλείται να ανταποκριθεί.
Η βασική ερευνητική υποδομή θα στεγάσει τον «αντιδραστήρα» της σύντηξης, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν και δορυφορικές υποδομές ανάπτυξης της επιστημονικής και τεχνολογικής βάσης για την παραγωγή της σύντηξης σε διάφορες χώρες.
Το ΤΕΙ Κρήτης συμμετέχει με την ομάδα του ερευνητικού Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Laser (CPPL), στο οποίο απασχολούνται αυτή τη στιγμή 7 έμπειροι ερευνητές, 4 επισκέπτες ερευνητές, 8 μεταδιδακτορικοί συνεργάτες και Marie Curie Fellows, 5 μεταπτυχιακοί & διδακτορικοί φοιτητές, 10 προπτυχιακοί φοιτητές, και 3 φοιτητές Erasmus.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΡ και τα έργα κατασκευής του κτιρίου που θα στεγάσει την πολυσήμαντη επιστημονική έρευνα του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο, η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε την ΔΕΗ Ρεθύμνου όπου συνάντησε τον Δ/ντη της υπηρεσίας κ. Μανωλεσάκη και τους εργαζόμενους ενώ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της με σειρά επισκέψεων σε καταστήματα τραπεζών και πολίτες του Ρεθύμνου. 

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο club OPERA στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου όπου οι φίλοι της Όλγας Κεφαλογιάννη από το FACE BOOK οργάνωσαν πάρτι.
Κλίμα ευφορίας, χαράς και κεφιού επικράτησε από τους νέους του Ρεθύμνου, που εκδήλωσαν την στήριξη τους στην Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας με τα πιο θερμά λόγια για το έργο της, την προσωπικότητα της και τη δυναμική της παρουσία στα κοινά.
Οι φίλοι της Όλγας Κεφαλογιάννη οργάνωσαν αυτή τη βραδιά, για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να χαλαρώσουν λίγο πριν την ώρα της κάλπης και να δώσουν μαζικό μήνυμα στήριξης στην υποψήφια βουλευτή που αγαπούν και πιστεύουν.

Η κ. Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε όλους όσοι είχαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν αυτή τη γιορτή και όσους παρευρέθηκαν, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλη της την ενέργεια για το Ρέθυμνο και τους Ρεθυμνιώτες με έμφαση στις ανάγκες της νέα γενιάς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία