ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνάντηση Παπαευσταθίου με Σ. Τσόκα για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κρήτης

Εκτύπωση

Συνάντηση  Παπαευσταθίου με Σ. Τσόκα για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κρήτης

01/10/09

Το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, επισκέφθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν την στελέχωση του ΕΚΑΒ στην Κρήτη.

Μετά την συνάντηση ο κ. Παπαευσταθίου δήλωσε:

"Για ότι αφορά το κομμάτι του ΕΚΑΒ στην Κρήτη είναι το ότι αναπτύχθηκαν νέοι τομείς. Εκεί λοιπόν που στα 22 χρόνια που υπάρχει το ΕΚΑΒ υπήρχαν τομείς μόνον στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στα Χανιά, τώρα ανοίξαμε καινούργιους τομείς και αυτοί είναι στις Μοίρες, στην Ιεράπετρα, στη Σητεία, στα Ανώγεια, στο Τζερμιάδων. Επίσης τοποθετήσαμε  καινούργιους τομείς πάνω στον ΒΟΑΚ , δηλ. τον τομέα στην Χερσόνησο και επίσης και στην περιοχή του Γιόφυρου δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μπορεί να υπάρχει άμεση πρόσβαση ενός ασθενοφόρου σε οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

 Έχουμε δρομολογήσει να κατασκευάσουμε στο λιμάνι, Ηρακλείου μπροστά από τον Θεατρικό Σταθμό, άλλο ένα τομέα με έξοδα του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου. Έχει δημοπρατηθεί και σε ένα εξάμηνο θα δημιουργηθεί και αυτός ο τομέας. Θα έχουμε λοιπόν και δεύτερο τομέα μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

Η Κρήτη ενισχύθηκε με προσωπικό περίπου 100 άτομα τα τελευταία 3 χρόνια. Ένα τεράστιο νούμερο . Εξοπλίστηκε η Κρήτη με υπερσύγχρονα ασθενοφόρα. Εκπαιδεύτηκε όλο το προσωπικό σε προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τα οποία εκπονήθηκαν για πρώτη φορά από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ. Ήρθαν εκπαιδευτές από την Αθήνα και εκπαίδευσαν όλο το προσωπικό και βελτιστοποιήσαμε την επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑβ σε όλη την περιφέρεια της Κρήτης με την λειτουργία του συντονιστικού Κέντρου. Το Ηράκλειο πλέον γίνεται Συντονιστικό Κέντρο και καλύπτει όλη την Κρήτη.

Στα επόμενα σχέδιά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της Κρήτης σε προσωπικό, σε ασθενοφόρα ? και σ αυτό συντέλεσε πάρα πολύ η ίδια η δέσμευση του Υπουργού του κ. Αβραμόπουλου ότι η Κρήτη είναι πρώτη προτεραιότητα σ ότι αφορά την επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα - και άνοιγμα καινούργιων τομέων.

Βρισκόμαστε τώρα στη φάση της χωροθέτησης τους και οπωσδήποτε θα γίνει ένας ακόμη στο Νομό Χανίων, στον Νομό Λασιθίου και μελετάμε και για άλλους δύο το πού θα γίνουν.

Όλα αυτά που συζητάμε έγιναν σε τρία χρόνια. Και είναι συγκεκριμένα. 100 άνθρωποι, 20 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα, πέντε καινούργιοι τομείς".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία