ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εκτύπωση

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

01/10/09

Το Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχίας, κ. Συμεών Γιανάκη, επισκέφτηκε χθες τριμελής αντιπροσωπεία τηςΑποστολής Αξιολόγησης Εκλογών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να ενημερωθούν για διάφορα θέματα, που άπτονται των εκλογών, συμπεριλαμβανόμενου του νομικού πλαισίου για τις εκλογές, της κάλυψης από τα ΜΜΕ και της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας.

Τα τρία μέλη της Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ (εκλογολόγοι από Αμερική, Ρωσία και Ελλάδα) ενημέρωσαν τον κ. Παπαδάκη ότι έχουν ήδη επισκεφτεί για αυτό το σκοπό τις Νομαρχίες Ηρακλείου και Χανίων, ενώ συνάδελφοί τους έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες συναντήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.
Yστερα από πρόσκληση της μόνιμης αποστολής της Ελληνικής Δημοκρατίας στον ΟΑΣΕ(Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), να παρακολουθήσει τις Βουλευτικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (OSCE Office for Democratic Institutions and Human Rights - ODIHR) απέστειλε στις 20 Σεπτεμβρίου 2009 μια δεκαμελή Αποστολή Αξιολόγησης Εκλογών στην Ελλάδα.

Σκοπός της αποστολής είναι η αξιολόγηση και η εκτίμηση του γενικού πλαισίου διεξαγωγής των εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αρχές του ΟΑΣΕ για την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

Η Αποστολή Αξιολόγησης Εκλογών του ΟΑΣΕ σκοπεύει να συναντήσει κυβερνητικές αρχές, αξιωματούχους της διοίκησης για τις εκλογές, υποψηφίους και αντιπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και μαζικών μέσων ενημέρωσης (ΜΜΕ) σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να συζητήσει θέματα σχετικά με τις εκλογές.

Η αποστολή σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί εκλογικά κέντρα την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, αλλά δεν θα πραγματοποιήσει μια συστηματική και πλήρη παρατήρηση. Η Αποστολή Αξιολόγησης Εκλογών του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2009. Η αποστολή θα εκδώσει την Έκθεση της περίπου δύο μήνες μετά την λήξη της εκλογικής διαδικασίας.    

Ο κ. Παπαδάκης, αφού καλωσόρισε στο Νομό μας το επιτελείο του ΟΑΣΕ επεσήμανε ότι οι εκλογές αποτελούν την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας , που ο Θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου προσπαθεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τόνισε ότι η Νομαρχία Ρεθύμνου έχει πλήρη ετοιμότητα ενόψει της 4ης Οκτωβρίου, ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν απρόσκοπτα και σε ήπιο κλίμα. Σημείωσε ακόμα ότι αύριο θα ετοιμαστούν στο Νομαρχιακό Μέγαρο οι σάκοι με το εκλογικό υλικό, οι οποίοι θα διανεμηθούν από τη Νομαρχία στα 199 εκλογικά τμήματα του Νομού (196 +3 ετεροδημοτών), ενώ από την Παρασκευή το απόγευμα έως και το Σάββατο θα γίνεται η διαπίστευση των δικαστικών αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Μέγαρο.

Στη συνέχεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ ενημερώθηκαν διεξοδικά για την εκλογική διαδικασία στο Νομό από τον Υπεύθυνο των Εκλογών, Διευθυντή Διοίκησης της Νομαρχίας, κ. Νίκο Κατσανέβα. Αφού ξεναγήθηκαν στο Νομαρχιακό Μέγαρο, ευχαρίστησαν το Νομάρχη και τα στελέχη της Νομαρχίας για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για το βαθμό ετοιμότητας της Νομαρχίας ενόψει των εκλογών.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία