Μήνυμα της Βουλευτή κ. Όλγας Κεφαλογιάννη για την Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Εκτύπωση

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΌΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει σε μήνυμα της τα εξής :

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας λειτουργεί για όλους μας ως σημείο αναφοράς για τον αγώνα, που οφείλουμε να καταβάλλουμε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας μας, προκειμένου να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των διακρίσεων και των αποκλεισμών, που υφίστανται οι συμπολίτες μας με αναπηρία.

Η έμπρακτη κατοχύρωση των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι ? και πρέπει να είναι - ύψιστη προτεραιότητα για κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Είναι υπόθεση όλων μας, της Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων, της κοινωνίας των πολιτών, κάθε πολίτη ξεχωριστά. Όλοι οφείλουμε στην πράξη, στην καθημερινότητα, να αποδεικνύουμε και να αναδεικνύουμε την κοινωνική και τη δημοκρατική μας ευαισθησία.

Ο σταθερός στόχος, ο πάγιος στόχος είναι η ουσιαστική αρωγή των Ελληνίδων και των Ελλήνων με αναπηρία. Είναι η διαρκής διεύρυνση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Σ? αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με στοχευμένες δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στο Ρέθυμνο καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και έχουμε καταφέρει μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, να θέσουμε στερεές βάσεις για την υλοποίηση της μεγάλης αποστολής του κέντρου αυτού.

Στηρίζουμε το αναπηρικό κίνημα και είμαστε σε στενή συνεργασία με το Σωματείο ΑμεΑ, το Σύλλογο Κωφών, το Σύλλογο «Αγάπη» και όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Στηρίζουμε έμπρακτα την εκπαίδευση των ΑμεΑ με δράσεις και δομές, αναγκαίες για τη διασφάλιση του δικαιώματος τους στη γνώση.

Θέλουμε το Ρέθυμνο να βρεθεί στην πρωτοπορία του Αναπηρικού Κινήματος και ως κοινωνία να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια σε όποια προκατάληψη, όποια διάκριση, όποια διαχωριστική γραμμή.

Και σε αυτή τη προσπάθεια θα είμαστε μαζί.

Θα είμαστε συναγωνιστές για ένα Ρέθυμνο που ανήκει σε όλους και λειτουργεί για όλους ισότιμα.» 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία