Κώστας Χατζηδάκης: «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε ένα ανεύθυνο, ανέντιμο και δημαγωγικό ΠΑΣΟΚ»

Εκτύπωση

Κώστας Χατζηδάκης: «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε ένα ανεύθυνο, ανέντιμο και δημαγωγικό ΠΑΣΟΚ»

  • Ιδιαίτερα μικρή ήταν η προσέλευση των φίλων και των οπαδών του κόμματος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου

01/10/09
της Μαρίας Καλογεράκη

«Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να κερδίσει τις δημοσκοπήσεις. Την επόμενη Κυριακή να είστε βέβαιοι, η αλήθεια θα κερδίσει το ψέμα, η ευθύνη θα κερδίσει τον λαϊκισμό. Ο Καραμανλής θα κερδίσει τον Γ. Παπανδρέου».

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, εξέφρασε από το Ρέθυμνο ο υπουργός ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Ρεθεμνιώτης υπουργός ήταν κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κλειστό γυμναστήριο ??Μελίνα Μερκούρη??.

Η μικρή ωστόσο προσέλευση οπαδών και φίλων του κόμματος στο στάδιο, προβλημάτισε ακόμα και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, αφού οι κερκίδες ήταν ουσιαστικά, άδειες...

Ο Κώστας Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έστρεψε τα πυρά του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι κρύβεται μετά την τηλεμαχία των δυο πολιτικών αρχηγών και παέι να κερδίσει τις εκλογές κρυπτόμενος.

«Ο αρχηγός τους κρύβεται, αρνείται την πρόταση του Κώστα Καραμανλή για ένα δεύτερο ντιμπέιτ, διότι είδε τι έπαθε στο πρώτο ντιμπέιτ. Ακύρωσε ακόμα και τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια. Πάει να κερδίσει τις εκλογές κρυπτόμενος..δεν θέλουμε κρυπτόμενους πρωθυπουργούς..θέλουμε περήφανους και ικανούς Έλληνες πρωθυπουργούς..Και απέναντί μας ποιοι υπάρχουν; Οι Μαυρογιαλούροι, οι πολιτικάντηδες, οι Αη- Βασίληδες της πολιτικής, οι οποίοι ενώ παρουσιάζουν την κατάσταση μαύρη, κατάμαυρη, την ίδια στιγμή έρχονται να μοιράσουν δώρα σε όλους ενώ ξέρουμε πως αναλάβουν την εξουσία, το σακούλι του Αη- Βασίλη θα αποδεχτεί άδειο».

Ο Ρεθεμνιώτης υπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια η ΝΔ τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά. Σε ότι αφορά το νομό Ρεθύμνου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Φράγμα Ποταμών, στο Φράγμα του Πλατύ Ποταμού και στην νέα πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο Κώστας Χατζηδάκης αναφέρθηκε όμως και στα λάθη που έγιναν από στελέχη του κόμματος, τα οποία όπως τόνισε πλήγωσαν τους ψηφοφόρους της παράταξης.

«Ασφαλώς κάναμε λάθη και τα λάθη αυτά δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν. Ασφαλώς καθυστερήσαμε σε ορισμένους τομείς και ακόμα περισσότερο υπήρξαν συμπεριφορές από ορισμένους από εμάς, οι οποίες πλήγωσαν πάνω από όλα τους ίδιους τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αλλά δεν μείναμε απαθείς απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές. Ο ίδιος ο Καραμανλής, παλικαρίσια, πήρε στους ώμους του κάνοντας γενναία αυτοκριτική, ακόμα και ευθύνες που δεν του ανήκουν προσωπικά. Αλλά προχώρησε ακόμα παραπέρα...καθάρισε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, γιατί εμείς θέλουμε να πάμε στις εκλογές με το κεφάλι ψηλά και κοιτώντας στα μάτια τους Έλληνες πολίτες».

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον πρόεδρο του κινήματος, ο Κώστας Χατζηδάκης, υποστήριξε πως ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει χοντρό δούλεμα και δουλεύει ασύστολα τους πολίτες, τονίζοντας στη συνέχεια πως η επιλογή ενός τέτοιου πρωθυπουργού είναι ρίσκο για τη χώρα.

«Αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου αυτή την ώρα είναι χοντρό δούλεμα. Και αν ευθύνεται μια φορά ένας πολιτικός ο οποίος δουλεύει ασύστολα τους πολίτες, αυτοί οι οποίοι μπροστά στα μάτια τους είναι έτοιμοι να δουλευτούν ευθύνονται δυο φορές. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε ένα ανεύθυνο, ανέντιμο και δημαγωγικό ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον μας στον Γιώργο Παπανδρέου. Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της αλήθειας, της ευθύνης, της Ευρώπης, της σοβαρότητας, του ρεαλισμού, το δρόμο της ΝΔ, το δρόμο του Κώστα Καραμανλή».

Ο απερχόμενος υπουργός ανάπτυξης προέτρεψε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα της ΝΔ στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

«Έχουν μείνει μόνο μερικές μέρες μέχρι τις εκλογές. Ξέρετε πολύ καλά πως μαθηματικά για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές αυτές χρειάζεται απλώς να συσπειρώσει τους παλιούς δικούς μας ψηφοφόρους. Πρέπει λοιπόν αν γίνει κατανοητό σε όλους αυτούς που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας στη ΝΔ, πως κάθε ψήφος σε κόμμα όπως το ΛΑΟΣ, για παράδειγμα, είναι ψήφος για να γίνει ο Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργός της χώρας. Επομένως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, είναι ξεκάθαρες οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Από τη μια πλευρά έχουμε τις δυσάρεστες αλήθειες της ΝΔ, από την άλλη έχουμε τα ευχάριστα ψέματα του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ψέμα να νικήσει, θα νικήσει η αλήθεια και θα νικήσει η αλήθεια με την συστράτευση όλων μας».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία