ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εκτύπωση
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟ-ΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΤΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  

Ολοκληρώθηκαν με  επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού(27 Σεπτεμβρίου)

29/09/09

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Ρεθύμνου για τον Άγιο Σαμψών τον Ξενοδόχο, Προστάτη του τουριστικού κλάδου.
Στη συνέχεια, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στο "Σπίτι του Πολιτισμού" στην Παλιά Πόλη, με συντονισμό της εκδήλωσης από την κα Πέπη Μπιρλιράκη,Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης,  οΝομάρχης και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, βράβευσε τους:

1.      Σκουλά Νικόλαο, τέως Υπουργό Τουρισμού
2.      Μαμαλάκη Ηλία, συγγραφέα - δημοσιογράφο -γευσιγνώστη
3.      Πασχαλίδου Αλεξάνδρα, δημοσιογράφο - συγγραφέα στη Σουηδία
4.      Το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας (και συγκεκριμένα τον Διευθυντή του κ. Στέφανο   
           Μαυροκορδάτο
και την Διαχειρίστρια κ. Νέλα Τυλιανάκη), και
5.      τα μεγαλύτερα Τουριστικά γραφεία της Σκανδιναβίας:

  • α. ApolloResor  Τάκης Φιλιππόπουλος, Διευθυντής, ο οποίος ήταν παρών
  • β. TuiNordic  SteffenHansen, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και στην θέση του παρέλαβε η κα CeciliaBergman, Τοπική Διευθύντρια     
  • γ. Τhomas Cook Nordic - ChristerEldh, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και στην θέση του παρέλαβε ο κ. MortenStausholm, Τοπικός Διευθυντής.      

ως ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους για το «τουριστικό γίγνεσθαι» και την άριστη συνεργασία και προσφορά τους στον Ν. Ρεθύμνου και την Κρήτη γενικότερα.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τουρισμού τηςΝομαρχίας,  κ. Μανώλης Μενιουδάκης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αξιολόγησης των «Καθαρότερων Οργανωμένων Παραδοσιακών Οικισμών» για το 2009 του Ν. Ρεθύμνου που έχουν ως εξής: 

Κριτήριο «Παραδοσιακού Οικισμού»

  • α. Βραβείο: Πρασσές του Δήμου Ρεθύμνης
  • β. Βραβείο: Λαγκά του Δήμου Γεροποτάμου

Κριτήριο «Οργανωμένου Οικισμού»

  • α. Βραβείο: Χρωμοναστήρι του Δήμου Ρεθύμνης
  • β. Βραβείο: Βισταγή του Δήμου Συβρίτου

Κριτήριο «Τουριστικής Συνείδησης»

  • α. Βραβείο: Μαργαρίτες του Δήμου Γεροποτάμου
  • β. Βραβείο: Χάρκια του Δήμου Αρκαδίου

Ειδικοί έπαινοι αποδίδονται:
Ανώγεια και Σπήλι για τις προσπάθειες τους να καθιερωθούν ως επώνυμοι προορισμοί στην Κρήτη. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γεώργιος Μαρινάκης, βράβευσε τον κ. Νίκο Σιράγα - Ξυλογλύπτη ως «Τον επαγγελματία με διαρκή και μακρόχρονη προσφορά στον τουρισμό του Δήμου Ρεθύμνης» για το 2009, καθώς επίσης και τους διακεκριμένους πελάτες ? πιστούς φίλους του τόπου μας. Προτάθηκαν από τους Ξενοδόχους και βραβεύθηκαν οι πελάτες με τον μεγαλύτερο αριθμό επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στο Ρέθυμνο με τρανό παράδειγμα το ζευγάρι που μας έχει επισκεφθεί 54 συνεχείς φορές.
Η γιορτή πλαισιώθηκε μουσικά από την Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά κομμάτια από το Κέντρο Νέων του Δήμου Ρεθύμνης.

Την υποδοχή και σίτιση επιμελήθηκε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνης.
Στην διοργάνωση των εκδηλώσεων συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνης και το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης - Σαντορίνης, καθώς και ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής με κεράσματα από τα μέλη του στους επισκέπτες, σε διάφορα σημεία της πόλης.    

Το απόγευμα τη σκυτάλη πήρε ο Δήμος Φοίνικα στον Πλακιά, που με την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Μανώλη Μαστορογιαννάκη και την συνεργασία των Συλλόγων Γυναικών, Ξενοδόχων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Εστιατορίων του Δήμου, πρόσφερε Κρητική βραδιά με μουσική, τραγούδι, χορό, παραδοσιακά κεράσματα και δώρα. Εμπλούτισαν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με Νησιώτικούς και Μικρασιάτικους χορούς και Ποντιακό Μουσικοχορευτικό συγκρότημα από τους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. 

Το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε και συμμετείχε στις εκδηλώσεις (πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά) επιβεβαίωσε την ανάγκη διατήρησης του θεσμού του εορτασμού της ημέρας τουρισμού και έδωσε ικανοποίηση και αισιοδοξία σε όλους όσους μόχθησαν για την οργάνωση και την επιτυχία τους. 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία