Νέα μελέτη στα χέρια της ΔΕΠΑΝΟΜ για την επέκταση του νοσοκομείου

Εκτύπωση

Νέα μελέτη στα χέρια της ΔΕΠΑΝΟΜ για την επέκταση του νοσοκομείου  

  • Αβέβαιο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα παραδοθεί η νέα πτέρυγα
  • Ο εργολάβος θα τελειώσει τις εργασίες μόλις εγκριθεί η νέα μελέτη που περιλαμβάνει επιμέρους εργασίες στην επέκταση του νοσοκομείου

29/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Θετικές ως ένα βαθμό χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις σε ότι αφορά την επέκταση του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ο εργολάβος έχει λάβει μεν από το αρμόδιο υπουργείο τα χρήματα που του οφείλονται για τις εργασίες που έχει κάνει μέχρι στιγμής, ωστόσο στα χέρια των στελεχών της ΔΕΠΑΝΟΜ, βρίσκεται μια ακόμα μελέτη που αφορά επιμέρους αλλά αναγκαίες εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στη νέα πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος για να παραδοθεί το έργο αυτό, που έχει περάσει από
Ο Διοικητής κ. Γ. Ξεξάκης
σαράντα κύματα.

«Για να συνεχιστεί η κατασκευαστική προσπάθεια στην νέα πτέρυγα χρειάζεται να γίνει μια ράμπα εισόδου και κάποιες άλλες εργασίες, για αυτό έχει γίνει μια καινούργια μελέτη από τον εργολάβο, έχει κατατεθεί στην ΔΕΠΑΝΟΜ, αυτή τη χρονική περίοδο οι μηχανικοί της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου υγείας εξετάζουν την μελέτη, να συμφωνήσουν δηλαδή στο κατασκευαστικό και χρηματικό κομμάτι έτσι ώστε να συνεχιστεί η επέκταση του νοσοκομείου», αναφέρει ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου, Γιώργος Ξεξάκης.

Λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε είναι αβέβαιο πότε θα εγκριθεί η νέα μελέτη που κατέθεσε στα στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ ο εργολάβος προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι επιμέρους εργασίες στο έργο της επέκτασης. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει διαβεβαιώσει και ο εργολάβος τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι εργασίες αυτές θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έγκριση της μελέτης.

Την ίδια ώρα και μέχρι να παραδοθεί η νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου που θα αποσσυμφωρήσει σε μεγάλο βαθμό το νοσηλευτικό ίδρυμα, η νοσοκομειακή περίθαλψη στο νομό Ρεθύμνου θα συνεχίζει να νοσεί.
Η λειτουργία του νοσοκομείου βρίσκεται σε τέλμα και λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των γιατρών αλλά και των εργαζομένων όπως χαρακτηριστικά ομολογεί και ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

«Η παροχή υπηρεσιών από όλο το προσωπικό για μένα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό χάρη στην προσπάθεια όλου του προσωπικού. Αυτό βέβαια δεν ξέρω μέχρι πότε θα συνεχιστεί? τι αντοχές έχει ο κόσμος που εργάζεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Έχουν γίνει όμως προσπάθειες, τον τελευταίο μήνα έχουν τοποθετηθεί 18 άτομα νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, έχουμε κάνει προκηρύξεις για να έρθουν κάποιοι γιατροί και έχουμε ζητήσει από τον κ. Παπαγεωργίου έναν επιπλέον αριθμό γιατρών και νοσηλευτών όπως προβλέπεται από τον οργανισμό του νοσοκομείου», επισημαίνει ο κ. Ξεξάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία