Χέρια ψηλά!

Εκτύπωση

Χέρια Ψηλά!
 

  • Κραυγή αγωνίας για το τι μέλλει γεννέσθαι την επομένη των εκλογών!

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρακολουθώ στενά τη δραστηριότητα των κομμάτων, όχι μόνο των δύο κυρίαρχων, αλλά ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως.


28/09/09
της Εύης Κοσμά

Παρατηρώ περισπούδαστες δηλώσεις καθώς και τις αντιδράσεις του κάθε πολιτικού αρχηγού, περιμένοντας με αγωνία την απάντηση των υπολοίπων.
Βλέπω «γάντια» που δεν προλαβαίνουν όχι να πέσουν στο πάτωμα, αλλά ούτε καν να βγουν από το χέρι, βλέπω εσωκομματικές διαμάχες και διαταραχές (πως λέμε στομαχικές διαταραχές -γιατί αν το καλοσκεφτείς, κάτι τέτοιο σου προκαλούν όλα αυτά), βλέπω όλα τα δελτία ειδήσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων η οθόνη γεμίζει με παραθυράκια, μέσα από τα οποία ξεπροβάλλουν πολιτικές φιγούρες έτοιμες να κατασπαράξει η μία την άλλη στο βωμό δημιουργίας εντυπώσεων, βλέπω μια ακόρεστη δίψα για εξουσία, βλέπω... βλέπω... και σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Και ασφαλώς αναρωτιέστε, γιατί ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ??? 

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ, διότι, καταρχήν, επιθυμώ να τα ξεκουράσω, αφού συνέχεια βρίσκονται μέσα στην τσέπη μου, ψάχνοντας να βρουν τι έχει απομείνει για να πάω στο σούπερ μάρκετ, να πληρώσω τους φουσκωμένους λογαριασμούς, να πάρω γάλα του παιδιού μου, τέλως πάντων!!! 

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ, διότι κουράστηκα να ανέχομαι την κάθε φιγούρα από κάθε παραθυράκι να προσπαθεί να μου υπαγορεύσει ποιος έκανε και ποιος δεν έκανε, τι έγινε και τι δεν έγινε και αν έγινε πώς θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα, για το δικό μου καλό, βρε αδερφέ... Λές κι εγώ η έρμη, δεν έχω κρίση, μάτια να βλέπω και αυτιά να ακούω (και χέρια να πληρώνω) και περιμένω μέσα στο προεκλογικό διάστημα να λυθούν όλες μου οι απορίες, και το κυριότερο, να πειστώ τελικά, ότι μετά τις 4 Οκτωβρίου θα ξυπνήσω σε έναν άλλο κόσμο, με λιγότερα προβλήματα και ονειρικά πλασμένο!! 

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ, γιατί βλέπω τους διαξιφισμούς των "μεγάλων" να γίνονται επάνω στο δικό μου σβέρκο και το κακό είναι ότι εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κάνω κάτι δραστικό για όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μου. 

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ως δέηση, μπας και μας λυπηθεί ο Θεός και μας αξιώσει, κάποια στιγμή, με μια κυβέρνηση, που δε θα αναμασήσει τα λάθη και το χάος που παρέλαβε από την προηγούμενη, αλλά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνει η Ελλάδα στο σημείο του χάρτη που βρίσκεται (;) μέχρι σήμερα και κυρίως, στην ίδια έκταση που έχει (;) μέχρι σήμερα. Και το κυριότερο, κάτω από την ίδια γαλανόλευκη, χάρη της οποίας τόσοι θυσιάστηκαν, και σήμερα, δυστυχώς, άλλοι τόσοι προσπαθούν να την ξεπουλήσουν, μαχόμενοι για το ποιος θα καταφέρει να την δώσει στην πιο εξευτελιστική τιμή...

Παρόλα αυτά, αφού απολαμβάνουμε όλα αυτά τα καλά της δημοκρατίας στην, κατά τα άλλα ελεύθερη πατρίδα μας, αποφάσισα να ανασύρω από τα κατάβαθα της ψυχής μου όποια αισιοδοξία μου απέμεινε (η ελπίδα, εξάλλου, πεθαίνει τελευταία) και ετοιμάζομαι να ασκήσω και εγώ το αναυθαίρετο εκλογικό μου δικαίωμα την ερχόμενη Κυριακή, ευχόμενη σε όλους για το καλύτερο, ευχόμενη να ζήσουμε όλοι καλύτερες μέρες. 

Τώρα, αν αυτές οι καλύτερες μέρες θα έρθουν...
Δεν ξέρω - Σηκώνω τα χέρια ψηλά!


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία