Λύνει τη σιωπή του το ΛΑ.Ο.Σ στο Ρέθυμνο και εμφανίζεται στην εκπομπή μας "Πρωινό Δελτίο"

Εκτύπωση

Λύνει τη σιωπή του το ΛΑ.Ο.Σ στο Ρέθυμνο

27/09/09

Την επί πολλών ημερών σιωπή στο Ρέθυμνο, έλυσε το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. χθες, δια στόματος ενός εκ των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, όπου παραχώρησε συνέντευξη σε μια εφημερίδα, κι ας μην ήταν εκ του Ρεθύμνου!

Ο λόγος για τον κ. Αντώνη Σκανδαλάκη, τον οποίο θα  έχουμε αύριο καλεσμένο στο studio στις 09.40 το πρωί και στην ραδιοφωνική μας εκπομπή "Πρωινό Δελτίο", για να συζητήσουμε "ζωντανά", θέματα της γενικής προεκλογικής επικαιρότητας.

Συνέντευξη λοιπόν παραχώρησε στην «Ελεύθερη Ώρα» ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.
Ο Αντώνης Σκανδαλάκης είναι 27 ετών, Διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.  
Έτσι, έστω και μέσω αυτής της παράδοξης προεκλογικής μεθόδου, αναδημοσιεύουμε αυτή τη συνέντευξη με σκοπό να παρουσιάσουμε το πρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ στο Ρέθυμνο.
Θα θέλαμε όμως, σε κάθε περίπτωση, να τονίσουμε την αναγκαιότητα της σχέσης που θα έπρεπε να είχαν οι υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ με τα ΜΜΕ στο Ρέθυμνο και που είναι σαφές ότι δεν έχουν! 
    ==========================================================

Είστε υποψήφιος στο Ν. Ρεθύμνης. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στο να κατεβείτε υποψήφιος στην συγκεκριμένη περιφέρεια; 

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να με φιλοξενήσετε στις σελίδες της «Ε.Ω.» και θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο Ν. Ρεθύμνου και το Ρέθυμνο συγκεκριμένα, είναι ο τόπος καταγωγής μου και πιστεύω ότι οφείλω πολλά, γιατί αρκετές από τις καλύτερες στιγμές της μέχρι τώρα ζωής μου, τις έζησα σ? αυτήν την πόλη. Με αφορμή αυτό, δε θα μπορούσαν, σε καμία περίπτωση, να με αφήσουν αδιάφορο, τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν αυτή την περιφέρεια, τα οποία με ώθησαν στο να προσπαθήσω και εγώ, μέσω της υποψηφιότητας αυτής,  να συμβάλλω μελλοντικά για ένα καλύτερο αύριο της συγκεκριμένης περιφέρειας και των κατοίκων της. 

Ποια, κατά την άποψή σας, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ν. Ρεθύμνου; 

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ν. Ρεθύμνου, κατά την άποψή μου, είναι η ακτοπλοϊκή απομόνωση του νομού, που σε συνδυασμό με την ελλειπή ανάπτυξη-αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση στο νομό. Η έλλειψη υποδομών, που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, όπως νοσηλευτικά μηχανήματα και εξοπλισμός και αναβάθμιση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού (νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών, κτιριακό πρόβλημα). Επίσης, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ενδοχώρα του νομού, θέμα για το οποίο είχαν δεσμευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ακόμα, απαραίτητη κρίνεται και η ενίσχυση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και όχι τη συστηματική απαξίωσή τους. Τέλος, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η απουσία του Ν. Ρεθύμνου από το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, καθώς και η μειωμένη παρουσία του στα αναπτυξιακά και κοινοτικά προγράμματα δράσης. 

Για ποιους λόγους δεχτήκατε να είστε υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. και όχι με κάποιο από τα κόμματα εξουσίας;

Το ΛΑ.Ο.Σ. παρόλο που είναι το νεότερο κόμμα στη Βουλή, παρουσιάζεται να είναι το ωριμότερο πολιτικά, κάτι το οποίο αποδεικνύεται βάση δημοσκόπησης της «Καθημερινής», όπου κατατάχθηκε 1ο κόμμα μεταξύ των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ως προς την υπευθυνότητα των θέσεών του. Σε γενικές γραμμές αποτελεί μία πολιτική «όαση», δεδομένου ότι έχει σταθερές θέσεις σε εθνικά θέματα, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να κινείται «αριστερότερα από τους αριστερούς» σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα κόμμα οικονομικά ανεξάρτητο και αυτάρκες με ορθούς εσωτερικούς μηχανισμούς δράσης κάτι το οποίο το διαφοροποιεί από όλα τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία αποτελούν το πολιτικό κατεστημένο. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία