Περί Λαίκής Αγοράς ... ο λόγος και πάλι

Εκτύπωση

Περί Λαίκής Αγοράς ... ο λόγος και πάλι

  • Τέσσερις προτάσεις θα καταθέσουν από την πλευρά τους οι άνθρωποι της λαϊκής
  • Την ερχόμενη Τρίτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα τεθεί εκ νέου το θέμα της λαϊκής

Δείτε το θέμα και τηλεοπτικά


26/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μια νέα πρόταση πέφτει στο τραπέζι του διαλόγου για την πολύπαθη λαϊκή αγορά της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνική υπηρεσία του δήμου εξετάζει τη θέση που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, όπου η δημοτική αρχή διαθέτει ένα οικόπεδο περίπου 3,5 στρεμμάτων.
Οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς, σε αυτοψία που έκαναν νωρίς το πρωί στο χώρο, διαπίστωσαν πως δεν είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει όλους τους ανθρώπους της λαϊκής. Ωστόσο, καθώς οι πληροφορίες μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες, περιμένουν διευκρινιστικές απαντήσεις από τη δημοτική αρχή για το νέο αυτό χώρο.

«Εμείς πήγαμε σήμερα το πρωί, αλλά δε βρήκαμε κανέναν υπεύθυνο για να μας πουν από που μέχρι που είναι ακριβώς το σημείο, για το οποίο γίνεται λόγος. Όπως τα είδαμε εμείς σήμερα τα πράγματα εκεί, δεν το κουβεντιάζουμε καθόλου, γιατί πολύ απλά δεν χωράει ο όγκος των παραγωγών και των εμπόρων», επισημαίνει ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, Κώστας Τσιμπίδης.

Η χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης θα τεθεί την ερχόμενη Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου.
Οι άνθρωποι της λαϊκής, από την πλευρά τους, θα καταθέσουν τέσσερις προτάσεις για την χωροθέτηση της λαϊκής στις εξής θέσεις, στην παραλιακή από το ύψος του λιμενικού ταμείου, στο οικόπεδο των 4 Μαρτύρων, που γι αυτή την συγκεκριμένη θέση έχουν μαζέψει  περίπου 900 υπογραφές από πολίτες και 100 από καταστηματάρχες που ζητούν να γίνεται εκεί η λαϊκή αγορά, επί της οδού Καποδιστρίου και Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως επίσης και στην οδό Δημοκρατίας.

Παραγωγοί και έμποροι ωστόσο, στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, θα καταθέσουν και μια επιπλέον πρόταση, που αφορά το βόρειο τμήμα της μαρίνας για τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, καθώς για ακόμα μια φορά οι άνθρωποι της λαϊκής θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τη δημοτική αρχή, για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης.
Ένα σίριαλ, που ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τους παραγωγούς και τους εμπόρους, οι οποίοι προχωρούν ακάθεκτοι σε κινητοποιήσεις, ζητώντας το αυτονόητο, να βρεθεί δηλαδή η χρυσή τομή ανάμεσα στις δυο πλευρές.

«Είμαστε διατεθειμένοι, έχουμε την όρεξη, έχουμε προτάσεις, είμαστε υπέρ του διαλόγου. Τώρα, αυτά που μας έλεγε πριν από μέρες ο δήμαρχος Ρεθύμνου, ότι δε δέχεται διάλογο και από εδώ και πέρα θα μιλάμε με τον τοίχο του δημαρχείου, αυτό νομίζω ότι είναι παρατραβηγμένο, εμείς διάλογο θέλουμε», ανέφερε ο κ. Τσιμπίδης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία