Επέκταση Νοσοκομείου; - Ποια επέκταση; ...και τι τελικά έγινε με την αφισοκόλληση της Ν.Δ.

Εκτύπωση

Επέκταση;... Ποια επέκταση;

26/09/09
Σήμερα το πρωί, μας ήρθε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, που ουσιαστικά μας άνοιξε τα μάτια σε κάτι που πραγματικά εμείς οι δημοσιογράφοι δεν είχαμε αντιληφθεί και που συνέβη, ίσως και κάτω από τα μάτια μας, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου...
Ακολούθως το κείμενο της επιστολής:

"Στην εποχή Μαυρογιαλλούρου νομίζει ότι βρίσκεται ακόμη η Νέα Δημοκρατία  

Έτσι, πρωί - πρωί της Παρασκευής, τοποθέτησαν μια Πινακίδα στην είσοδο της επέκτασης του νοσοκομείου, Μαρμάρινη, με χρυσά Γράμματα όπου αναγραφόταν τα εξής: «Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ». Κανονικά, η ενέργεια αυτή από μόνη της έπρεπε να μείνει ασχολίαστη, μια και όλοι καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Μα τόσο πολύ τέλος πάντων υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών; Ποιος τους έδωσε το δικαίωνα να λένε ψέματα για κάτι τόσο σημαντικό για το λαό του Ρεθύμου όπως η υγεία; Μόνο μια λέξη αρκεί: Ντροπή!

Αφού δεν κατάφεραν επί 6 χρόνια να τελειώσουν την επέκταση, θεώρησαν σωστό να τοποθετήσουν την Πινακίδα, μη τυχόν και παραβλέψει κανείς τα έργα τους! Η επί 6 χρόνια στασιμότητα του έργου της επέκτασης αποτελεί δημιουργία; 
Η άμεση αποκαθήλωση της πινακίδας από τη διοίκηση του Νοσοκομείου ,δηλώνοντας μάλιστα άγνοια  για την τοποθέτησή της, δηλώνει ότι είτε η διοίκηση ψεύδεται είτε (το πιθανότερο) ότι υπάρχουν παράπλευρα μονοπάτια εξουσίας.

Την ίδια στιγμή, η Πόλη του Ρεθύμνου γέμισε με αφίσες του απερχόμενου Πρωθυπουργού ,τη στιγμή που όλα τα κόμματα λίγο-πολύ έχουν σεβαστεί την αισθητική της πόλης. Άλλωστε, στις προηγούμενες εκλογές ο Δήμος απείλησε με πρόστιμα τα κόμματα που θα προχωρούσαν σε αφισοκόλληση.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν δε σέβεται ούτε τις αποφάσεις της διακομματικής, ούτε την αισθητική της Πόλης.
 Όμως, όσες αφίσες και αν μπουν, όσα χρήματα και αν ξοδευτούν από την απερχόμενη Κυβέρνηση, ο λαός δεν ξεγελιέται. Είναι αρκετά τα 6 χρόνια εξαπάτησης από την Κυβέρνηση Καραμανλή.
Η απάντηση θα δοθεί στις 4 Οκτώβρη
."

    ========================================================

Να τονίσουμε εδώ, ότι το συντακτικό επιτελείο της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ συνομίλησε νωρίς σήμερα το πρωί με το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι σχετικά με τις αφίσες του πρώην πρωθυπουργού, που κατά χιλιάδες τοποθετήθηκαν στη πόλη χθες εν τω μέσω της νυκτός και που παρουσίαζαν το πρόγραμμα του κ. Καραμανλή στην Κρήτη, η δημοτική αρχή ενέργησε άμεσα.
Ο κ. Δήμαρχος μας είπε: 


"...στείλαμε προειδοποίηση σαν Δήμος, αλλά δυστυχώς η Ν.Δ. δεν ανταποκρίθηκε.
Ακολούθως, έστειλα συνεργείο με δαπάνη του Δήμου και ξήλωσε άμεσα όλες τις αφίσες, αφού όπως έχουμε πολλάκις τονίσει απαγορεύεται ρητά. Ακολούθως, εξεδώσαμε πρόστιμο εις βάρος του εργολάβου αφισοκολλητή, αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Ο εργολάβος ήδη χρεώθηκε με 2.000 ευρώ πρόστιμο και έπεται η συνέχεια. Πρέπει να δώσουμε να το καταλάβουν κάποιοι, ότι ο Δήμος Ρεθύμνου δεν παίζει με θέματα που αφορούν τους κανόνες και τους νόμους
."

Εμείς, από την άλλη, θα τονίσουμε ότι ενώ η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν έδωσε δικαίωμα σε άλλα σημεία της χώρας, εντούτοις εδώ στο Ρέθυμνο ήταν η μόνη η οποία δε σεβάστηκε τους νόμους και, αυθαιρετώντας εντελώς, καταστρατήγησε το γενικό κανονισμό περί αφισοκόλλησης, θέτοντας για μια ακόμα φορά σε σαφή λαϊκή αμφισβήτηση τις πράξεις της παράταξης γενικότερα.

 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία