Μια ακόμα επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη σχετίζεται με την διαλεύκανση της απαγωγής Κυπριωτάκη

Εκτύπωση
Μια ακόμα επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη σχετίζεται με την διαλεύκανση της απαγωγής Κυπριωτάκη

25/09/09

Εξιχνιάσθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, η υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη.

Ο Κυπριωτάκης, απήχθη στις 18 Μαΐου, ενώ βρέθηκε μια μέρα, μετά απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του, αφού οι απαγωγείς είχαν πάρει λύτρα ύψους 155.000 ευρώ.
Δράστες του πρωτοφανούς, για τα ελληνικά χρονικά, περιστατικού είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25 και 26 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 33χρονος ημεδαπός, ελαιοχρωματιστής από τους Ασκούς Ηρακλείου.

Οι δύο αλλοδαποί εργάζονταν στη δουλειά του 33χρονου ελαιοχρωματιστή, ενώ ο 26χρονος είχε δουλέψει πριν από χρόνια για τον άτυχο επιχειρηματία.
Η αστυνομία είχε φτάσει στα ίχνη τους πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για την ταυτόχρονη σύλληψη. Αυτό έγινε χθες βράδυ, όταν ο 26χρονος από τη Συρία, επέστρεφε από την πατρίδα του και συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ παράλληλα συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και οι δύο τηλεφωνικές συσκευές, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με την σύζυγο του θύματος για την καταβολή των λύτρων.
Επίσης, στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, των 50 και 100 ευρώ, από τα χρήματα που είχε παραδώσει η οικογένεια ως λύτρα στους δράστες.

Ο 25χρονος από τη Συρία και ο 33χρονος Έλληνας, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους, ενώ μέχρι στιγμής ο 26χρονος δεν έχει ομολογήσει. Σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση έγιναν σήμερα το μεσημέρι από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ.Μπεσίρη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κ. Κουζέλη και τον Διευθυντή της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου
κ. Σκανδαλάκη.

Ο κ. Μπεσίρης, συνεγχάρη τις αστυνομικές αρχές Ηρακλείου για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Ηρακλείου.


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία