Ηλίας Λαμπίρης και οι επισκέψεις του στην Αθήνα

Εκτύπωση
Ηλίας Λαμπίρης και οι επισκέψεις του στην Αθήνα

24/09/09

Ο υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ  κ. Ηλίας Λαμπίρης, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί χωριά του Νομού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

ΠΕΜΠΤΗ 24-9-09
ΚΑΛΟΝΥΧΤΙ 17.00
ΖΟΥΡΙΔΙ 17.30
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 18.00
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 18.30
ΡΟΥΣΤΙΚΑ 19.00
ΣΑΪΤΟΥΡΕΣ 19.30
ΜΟΥΝΤΡΟΣ 20.00
ΒΕΛΟΝΑΔΟ 20.30
ΒΙΛΑΝΔΡΕΔΟ 21.00

Τη δυναμική στήριξη του ΠΑΣΟΚ από τους ετεροδημότες του Ρεθύμνου ζήτησε ο Ηλίας Λαμπίρης

Μεγάλη ήταν η πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα του υποψήφιου βουλευτή Ρεθύμνου, καθηγητή Ηλία Λαμπίρη στο θέατρο ΡΕΞ, το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2009.

Παρά το γεγονός ότι η ομιλία συνέπεσε με το debate των αρχηγών σε διακαναλική σύνδεση, η αίθουσα ήταν κατάμεστη από ετεροδημότες, φίλους και υποστηρικτές του βουλευτή που έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμά του.
Τον βουλευτή Ρεθύμνου προλόγισαν ο Καθηγητής Καρδιολογίας, πρώην Υπουργός και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Στέλιος Πατεράκης.

Ο κ. Λαμπίρης, συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση και την υποδοχή συμπατριωτών και φίλων, ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.
Στην ομιλία του ο καθηγητής αναφέρθηκε τόσο στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω των επιλογών και της πολιτικής που άσκησε επί 5,5 χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Νομού Ρεθύμνου. 
Ανέπτυξε τις βασικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ στα θέματα δημόσιας υγείας και αγροτικής πολιτικής και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη μεγάλη νίκη της δημοκρατικής παράταξης στις 4 Οκτωβρίου 2009.

Αναφερόμενος στη 2ετή θητεία του στη Βουλή, υποστήριξε ότι εργάστηκε εντατικά και επίμονα, όπως δείχνουν οι παρεμβάσεις κάθε μορφής τόσο στην Ολομέλεια όσο και στις Διακομματικές Επιτροπές που συμμετείχε. 
«Προσπάθησα», είπε, «να συμβάλω ουσιαστικά στη λύση των προβλημάτων, χωρίς μικροκομματικές ιδιοτέλειες και - πολύ περισσότερο - χωρίς παλαιοκομματικές συμπεριφορές. Για τον λόγο αυτό συνεργάστηκα με όλους τους φορείς ασχέτως της πολιτικής τοποθέτησής του, γιατί πιστεύω βαθιά στην ανάγκη διαβούλευσης, συναίνεσης και συνεργασίας με όλους
Επανέλαβε τη δέσμευσή του για «καμιά παρέμβαση στο έργο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης», σε σχέση με το φαινόμενο της εγκληματικότητας, στάση που τήρησε απαρέγκλιτα κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων. «Οι πολιτικοί», είπε, «σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν ανήκουν ? οφείλουν να είναι άτεγκτοι στα ζητήματα εγκληματικότητας και διαφθοράς.»

Μίλησε στη συνέχεια για «εκσυγχρονισμό της πολιτικής συμπεριφοράς που διατηρεί δυστυχώς πολλά στοιχεία καθυστέρησης, παλαιοκομματισμού ή ακόμα και πολιτικών φέουδων.  Αυτό απαιτεί άλλωστε και ο Πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου.»
Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πορεία του ΕΣΥ, από ιδρύσεώς του  - επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη - που επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έχει οδηγηθεί σχεδόν σε διάλυση, καταλήγοντας στο πάγιο αίτημα του Νομού Ρεθύμνου για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου.
«Η πρώτη δέσμευσή μου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου» είπε.  Πρόσθεσε, δε, σε αυτό ότι έχει τη στήριξη του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είναι ενήμερος για το πρόβλημα.

Ο κ. Λαμπίρης έκανε, επίσης, λόγο για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, όπως και για το μείζον θέμα της έλλειψης πύλης εισόδου, που επιδεινώθηκε δραματικά με την ακτοπλοϊκή απομόνωση του Νομού.  «Είμαστε ο μόνος νομός στον οποίο δεν πάει ούτε αεροπλάνο ούτε πλοίο». 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, που είναι μία από τις κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων και χαρακτηριστική της έλλειψης βασικών υποδομών.
«Εμείς θα σκύψουμε σε όλα τα σοβαρά προβλήματα μέσα από το σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης και της ορθής αναδιανομής των εθνικών προγραμμάτων: Το 80% του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί στην Περιφέρεια» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους δύο κύριους τομείς της οικονομίας του Νομού, δηλ. τον τουρισμό και τη γεωργία-κτηνοτροφία, ο κ. Λαμπίρης είπε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ «θα αναπτυχθούν αρμονικά, σε βάση ισορροπίας και αλληλοϋποστήριξης».
Ο κ. Λαμπίρης κάλεσε τους ετεροδημότες να δώσουν μαζικά το «παρών» στις κάλπες μια και, όσο βέβαιο και αν φαίνεται το αποτέλεσμα, η νίκη θα κατοχυρωθεί μόνο και με τη δική τους ψήφο, την Κυριακή στις 4 του Οκτώβρη.

Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα του Ηλία Λαμπίρη ήταν οι κ.κ. Αθανάσιος Κρητικός, Αντιπρόεδρος ε.τ. του Αρείου Πάγου, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Νεονάκης, πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Α? Αθηνών Αθηνά Μαλαγαρδή και Δώρα Παπαδάκη, Μανώλης Λίτινας πρώην Νομάρχης Ρεθύμνου και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, Μανώλης Αρχοντάκης πρώην Αντινομάρχης Ρεθύμνου, Στέλιος Παλάσσαρος, Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας, Μιχάλης Πριναράκης πρώην Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης, Στέφανος Αντωνακάκης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου, Μάρκος Κατσουλάκης Πρόεδρος Ένωσης Αγιοβασιλειωτών Ρεθύμνης «Ο Πρέβελης», Σπύρος Τρούλης, Πρόεδρος Πολιτιστικής Κίνησης Μυλοποταμιτών Αθήνας (ΠΟΚΙΜΥ), Αντώνης Παπαδομιχελάκης πρώην Πρόεδρος Ενωσης Αγιοβασιλειωτών Ρεθύμνης «Ο Πρέβελης», Βασίλης Αποστολάκης αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Δημακόπουλος διαπρεπής ποινικολόγος, Νίκος Φιλιππόπουλος Νομικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ.

Επίσης παραβρέθηκαν οι καθηγητές Βασίλης Γολεμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Κατσαραγάκης, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπάμπης, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Μέγας, Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Ζουμπούλης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Πατρών, Μίνως Τυλιανάκης, Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννης Βλαχογιάννης, Καθηγητής Νεφρολογίας  Πανεπιστημίου Πατρών και Κώστας Βαγιανός, Διευθυντής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Εμφάνιση στον ALTER

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ALTER εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2009, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης.
Ο δημοσιογράφος υποδέχθηκε τον καθηγητή, κάνοντας λόγο για  την προσφορά του στην επιστήμη και τον άνθρωπο αλλά και την πολιτική του παρουσία στο Ρέθυμνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι καλός πρωθυπουργός, ο κ. Λαμπίρης απάντησε ότι είναι βέβαιος γι? αυτό, αναφέροντας ως δείγματα γραφής αφενός το δικαιότερο φορολογικό σύστημα, που έχει εξαγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και τα μέτρα πάταξης της διαφθοράς, που σε ορισμένους χώρους, όπως αυτός της δημόσιας υγείας, έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Λαμπίρης στο πολιτικό ήθος που επαγγέλλεται και εκπροσωπεί ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και απαιτεί από τα στελέχη του. Πολιτικό ήθος και πολιτικός πολιτισμός που εκφράζεται ακόμα και μέσα από πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο.  Για παράδειγμα, ανέφερε ο κ. Λαμπίρης, σε αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρξει από πλευράς ΠΑΣΟΚ ρύπανση του περιβάλλοντος με διαφημιστικό υλικό (γιγαντοαφίσες κλπ.), ενέργεια μόνο από την οποία εξοικονομούνται 2 εκ. ευρώ.
Η έπαρση δεν ταιριάζει στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ σχολίασε, τέλος, ο κ. Λαμπίρης.  «Οι εκλογές κρίνονται στις 4 του Οκτώβρη» είπε χαρακτηριστικά.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία