Ικανοποιημένοι έφυγαν οι επιθεωρητές της Ε.Έ. για τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ικανοποιημένοι έφυγαν οι επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στα λιμάνια του Ρεθύμνου 

  • Πάνω από έξι ώρες διήρκεσε η συνάντηση του κλιμακίου με τα μέλη του λιμενικού ταμείου

23/09/09
Της Μαρίας Καλογεράκη

Κάτι παραπάνω από καλές, ήταν οι εντυπώσεις που άφησαν τα μέλη του λιμενικού ταμείου στους επιθεωρητές από την Ευρωπαϊκή ένωση, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκαν το λιμάνι και τη μαρίνα της πόλης, προκειμένου να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στα δυο αυτά σημεία του Ρεθύμνου.

Το κλιμάκιο από την ευρωπαϊκή ένωση μαζί με στελέχη του ΥΕΝ, είχαν θέσει δυο βασικές προϋποθέσεις στους τοπικούς φορείς που θα πρέπει να τηρούνται στα λιμάνια, η μια ήταν ότι δεν μπορεί να παραμένει κλειστό, αλλά αντίθετα να υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές και φύλαξη και η δεύτερη να πραγματοποιείται έλεγχος σε όποιον εισέρχεται και εξέρχεται από το λιμάνι.

«Έδωσαν πάρα πολύ μεγάλο βάρος στο πόσο καλά ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι είναι οι άνθρωποι του λιμενικού ταμείου, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του λιμανιού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός.

Μετά από έξι ώρες που διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων του λιμενικού ταμείου, που είναι αρμόδιοι για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται, τόσο στο επιβατικό όσο και στο εμπορικό λιμάνι του νομού, με το κλιμάκιο της ευρωπαϊκής ένωσης, οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές, αλλά το κυριότερο είναι ότι αποφεύχθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, η επιβολή προστίμου στο λιμενικό ταμείο.

«Αποφύγαμε θα έλεγα, αν και εμείς είχαμε λάβει όλα τα μέτρα που προέβλεπε ο σχεδιασμός που είχε γίνει σε συνεργασία με τον ΥΕΝ. Οι επιθεωρητές ανέβηκαν στον πύργο ελέγχου που έχει κατασκευαστεί στο λιμενικό ταμείο και έκαναν τον έλεγχό τους από τις έξι περιστρεφόμενες κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα λιμάνια , τα βρήκαν όλα πάρα πολύ καλά και έφυγαν», σημειώνει ο κ. Αλεφαντινός.

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός ξεκαθαρίζει, πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου από την ευρωπαϊκή ένωση, δεν υπήρξε από κάποιον επιθεωρητή ούτε μια παρατήρηση, κάτι που αν γινόταν θα σήμαινε αυτομάτως και επιβολή προστίμου. Εδώ αξίζει να αναφερθεί, πως το πρόστιμο αυτό θα ανερχόταν στις 200 χιλιάδες ευρώ περίπου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία