Μανώλης Όθωνας: Η κρίση στην Αγορά και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της

Εκτύπωση

Ο Μανώλης Όθωνας συνεχίζει τον αγώνα του

21/09/09

 

  • Πρόγραμμα Τρίτης 22/9
  • Εκδήλωση με θέμα « Η κρίση στην Αγορά και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της

Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Μανώλης Όθωνας, αύριο το πρωί στις 09.00 θα παραχωρήσει ραδιοφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Βασίλη Κασιμάτη και στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» στον Alpha FM στους 104,7 στο Ρέθυμνο.

Αργότερα την ίδια μέρα το απόγευμα, ο κ. Όθωνας θα συνεχίσει τις επίσημες συναντήσεις του με τον κόσμο του Ρεθύμνου και στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, πρόκειται να επισκεφθεί το Δήμο Λάμπης. Πιο συγκεκριμένα, θα βρίσκεται αύριο το απόγευμα:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

  • στις 16.30 στο Κεντροχώρι
  • στις 17.00 στον Πλατανέ
  • στις 17.30 στις Βρύσσες
  • στις 18.00 στα Ακούμια
  • στις 19.00 στην Κρύα Βρύση
  • στις 19.30 στα Σαχτούρια
  • στις 20.15 στις Μέλαμπες και
  • στις 21.30 στην Αγία Γαλήνη

Στις συναντήσεις του κ. Μανώλη Όθωνα με τον κόσμο, καλούνται να συμμετάσχουν όσοι ενεργοί πολίτες του Δήμου Λάμπης επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί του, για να ανταλλάξουν απόψεις και να  συζητήσουν τόσο για τα τοπικά ζητήματα, όσο και για τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Εκδήλωση με θέμα « Η κρίση στην Αγορά και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της » διοργανώθηκε επίσης σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, από τον υποψήφιο βουλευτή κ. Μανώλη Όθωνα, στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Ρεθύμνου. Ο κ. Όθωνας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα συμφωνούμε στις ακόλουθες πέντε διαπιστώσεις:

·        Ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σ? ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης.

·        Ότι υπάρχει διάχυτο στην Ελληνική κοινωνία το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον.

·        Ότι η κρίση δεν είναι απλώς κρίση οικονομική. Είναι ταυτόχρονα κρίση εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα, κρίση προτύπων και αξιών.

·        Ότι δεν βιώνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο την κρίση. Υπάρχουν πολίτες που γι αυτούς κρίση σημαίνει ότι δεν καλύπτουν με το εισόδημά τους βασικές ανάγκες. Γι? άλλους κρίση σημαίνει πιστωτική ασφυξία και αδυναμία αποπληρωμής χρεών. Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι, ενώ έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ασφυκτιούν και εξοργίζονται από την γραφειοκρατία, την χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών και το υψηλό κόστος συναλλαγής με το δημόσιο.

Η κρίση στην αγορά δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχολόγια, ούτε με επικοινωνιακές φιέστες. Απαιτεί σοβαρό και έγκαιρο σχεδιασμό. Η κυβέρνηση όφειλε να ασπαστεί τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για:

·        Τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου Αναχρηματοδότησης.

·        Την αλλαγή των όρων του ΤΕΜΠΜΕ, και την επέκταση του προγράμματος ώστε να καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις.

·        Το πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων για ένα χρόνο.

·        Την υιοθέτηση μέτρων προστασίας των υπερχρεωμένων καταναλωτών.

Η χρηματοπιστωτική κρίση κατέρριψε το ιδεολόγημα της αυτορρύθμισης των αγορών και ανέδειξε την καθοριστική σημασία του εποπτικού, ελεγκτικού και κοινωνικού ρόλου του κράτους. Έτσι λοιπόν το σχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την έξοδο από την κρίση προβλέπει:

·        Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στον ελεγκτικό - αναπτυξιακό ρόλο του κράτους και στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

·        Την ενεργοποίηση του κράτους στον έλεγχο του τρόπου λειτουργίας των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος γενικότερα.

·        Την δημιουργία ενός σύγχρονου πτωχευτικού δικαίου καταναλωτών και αναμόρφωση της λειτουργίας του Τειρεσία.

·        Τη διαμόρφωση σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται την ανταποδοτικότητα των εισφορών του και να αποκτήσει φορολογική συνείδηση

Τέλος, σχετικά με τα τοπικά ζητήματα τα οποία επηρεάζουν την αγορά, ο κ. Όθωνας ξεχώρισε ως σημαντικότερα τα θέματα της χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και  των συγκοινωνιακών υποδομών, την λειτουργία της τοπικής αγοράς, το πρόγραμμα ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων για την μετεγκατάσταση τους στο ΒΙΟ.ΠΑ και τα προγράμματα ενίσχυσης για την δημιουργία δικτύων, εταιρικών συνεργιών με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία