Σήμερα στις 20.00 το Debate. Διίστανται οι απόψεις των πολιτών για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Εκτύπωση

Διίστανται οι απόψεις των πολιτών για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών 

  • Δυσαρεστημένοι και δύσπιστοι είναι πλέον οι πολίτες για τα μέτρα που εξαγγέλλουν οι πολιτικοί αρχηγοί των δυο μεγάλων κομμάτων
  • Οι περισσότεροι θα αποφασίσουν όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη
  • Όρους για ουσιαστικό διάλογο με αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έθεσε το ΠΑΣΟΚ.  

          21/09/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Οι πολίτες αξιολογούν το σημερινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ που θα γίνει στις 8.00 το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών που εκπροσωπούνται στην απερχόμενη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού έγιναν αποδεκτοί από τα κόμματα οι βασικοί όροι που είχαν ζητήσει οι δημοσιογράφοι.

Μετά από την υποχώρηση των κομμάτων, ο χρόνος διατύπωσης ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους αυξάνεται από τα 20 στα 30 δευτερόλεπτα, όπως δηλαδή συνέβαινε και στις προηγούμενες τηλεμαχίες. Παράλληλα, επανέρχεται το δικαίωμα για κάθε δημοσιογράφο να θέτει ένα διευκρινιστικό ερώτημα μετά την απάντηση του πολιτικού αρχηγού, αν δεν έχει καλυφθεί απόλυτα από αυτήν.

Αν και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της σημερινής τηλεοπτικής μονομαχίας μεταξύ των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν στη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών.

Στο παρά πέντε τελικά δε ναυάγησε η πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου, ενώ και οι δημοσιογράφοι προχθές στη "Μεγάλη Βρετανία" έθεσαν τους δικούς τους όρους, όπως προλογίσαμε.

Η άνευ όρων υπαναχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και η αποδοχή των όρων που έθεσε το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως ξεμπλόκαρε το αδιέξοδο, καθώς στη Ρηγίλλης έχουν αποφασίσει ότι η αναμέτρηση των δυο πολιτικών αρχηγών είναι το τελευταίο τους χαρτί.
Στο Ρέθυμνο οι απόψεις των πολιτών διίστανται για το εάν θα παρακολουθήσουν τα τηλεοπτικά αυτά ντιμπέιτ ή όχι. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια απλή αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών χωρίς ουσία ενώ άλλοι θα τα παρακολουθήσουν από απλή περιέργεια.

> «Θα το παρακολουθήσω και πιο πολύ ενδιαφέρον πιστεύω ότι θα έχει το ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων, γιατί πιστεύω σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα δε θα τους αφήσουν να πουν πολλά πράγματα»,
> «Δε θα το παρακολουθήσω, γιατί δε με ενδιαφέρει, ας κάνουν ότι θέλουν, εγώ έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω»,
> «Θα το παρακολουθήσω, γιατί θα ψηφίσω, αν δεν τους ακούσω, πως θα βγάλω μια σαφή εικόνα για το ποιον θα επιλέξω», αναφέρουν οι πολίτες του Ρεθύμνου.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει σαν αποτέλεσμα να στενάζουν εκατομμύρια νοικοκυριά, έχει οδηγήσει τους πολίτες σε αδιέξοδο. Η δυσαρέσκεια αυτή, πολλές φορές μεταφράζεται και ως αδιαφορία για την εκλογική διαδικασία της 4ης Οκτωβρίου. Ένας μεγάλος μάλιστα αριθμός των αναποφάσιστων δηλώνει πως θα δώσει την ψήφο του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν βρεθεί μπροστά στην κάλπη.

> «Ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει. Τα μέτρα που εξαγγέλλουν τα λένε για να περνάει η ώρα τους, που θα βρούνε τόσα λεφτά;
Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα, δεν είναι όπως παλιά που τρώγανε ψωμί και χόρταιναν, τώρα θέλει να φάει ο κόσμος
»,
> «Από την τηλεμαχία δεν πιστεύω ότι θα προκύψει κάτι νεότερο, ό,τι είναι να πουν θα το πουν και ό,τι είναι να κάνουν θα το κάνουν», επισημαίνουν οι Ρεθεμνιώτες.

Την ίδια ώρα, κανέναν δεν πείθουν τα μέτρα που εξαγγέλλουν οι πολιτικοί αρχηγοί των δυο μεγάλων κομμάτων, για τη διαφυγή της χώρας από την κακή οικονομική συγκυρία που επικρατεί.
Αρκετοί πολίτες υποστήριξαν πως η τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου είναι αδιάφορη, ενώ άλλοι δήλωσαν πως ο κόσμος ζητούσε εδώ και χρόνια αυτή την τηλεοπτική αναμέτρηση, για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία