Ευχαριστίες ΕΠΟ & Εθνικής Πολωνίας στην ΕΠΣ Ρεθύμνης

Εκτύπωση

ΕΠΟ και Εθνική Πολωνίας ευχαρίστησαν την ΕΠΣ Ρεθύμνης για την άψογη διοργάνωση των διεθνών φιλικών των Εθνικών ομάδων Νέων

18/09/09

Δείπνο παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης η διοίκηση της ΕΠΣ Ρεθύμνης στους αξιωματούχους των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας και Πολωνίας, οι οποίες βρέθηκαν στην πόλη μας για τη διεξαγωγή δύο φιλικών παιχνιδιών στο ΔΑΚ Γάλλου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Σταράκης  ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τα μέλη του Δ.Σ. που συνόδευσαν την Εθνική Ελλάδας στο Ρέθυμνο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή πορεία και στην Εθνική Πολωνίας: «Η ΕΠΣ Ρεθύμνης, οι αρχές και η αθλητική οικογένεια της πόλης αισθάνονται μεγάλη χαρά και τιμή που η ΕΠΟ εμπιστεύτηκε τη διεξαγωγή δύο διεθνών φιλικών παιχνιδιών στο Ρέθυμνο. Προσπαθήσαμε, ειδικά για τους φίλους μας τους Πολωνούς να περάσουν ευχάριστα, μιας και μας ήρθαν από τόσο μακριά. Ευχόμαστε υγεία καλά αποτελέσματα και να προκριθούν και οι δύο ομάδες στα προκριματικά του Euro 2010. Να ξέρουν ότι θα τους παρακολουθούμε και θα είμαστε στο πλευρό τους.

Επίσης, εκ μέρους της διοίκησης της ΕΠΣΡ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Μιχάλη Τζανόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας Γιώργο Σουφλέρη, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην απόφαση του ερχομού της Εθνικής στο Ρέθυμνο».

Στη συνέχεια η ΕΠΣΡ παρέδωσε αναμνηστικές πλακέτες και δώρα στους εκπροσώπους και τους επικεφαλής των αποστολών και των δύο ομάδων.

Από το δείπνο αυτό δε μπορούσε να λείψει και ο Δήμος Ρεθύμνης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε δια του Αντιδημάρχου και προέδρου του ΔΑΟΡ Μανώλη Αναγνωστάκη, ο οποίος καλωσόρισε τις αποστολές των ομάδων: "...να καλωσορίσω εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης τις αποστολές των δύο ομάδων και να τους ευχηθώ καλές επιτυχίες και υγεία. Πάνω από όλα ευχόμαστε η βία να αποτελέσει πλέον απουσία από τα γήπεδα και να σας συγχαρούμε που συνεισφέρετε σε αυτό με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών παιχτών». Ο Κ. Αναγνωστάκης παρέδωσε αναμνηστικές γκραβούρες στους εκπροσώπους και τους επικεφαλής των αποστολών και των δύο ομάδων.

Ο αρχηγός της Πολωνικής αποστολής Γιαν Μπεμπνάρεκ, εντυπωσιασμένος από τη φιλοξενία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή και τη φιλοξενία σας. Όταν ερχόμασταν δεν περιμέναμε ότι η Ελλάδα είναι τόσο φιλόξενη χώρα, αλλά τώρα το επιβεβαιώσαμε. Όλοι γνωρίζουμε ως παίχτες και ως εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου ότι ο αθλητισμός ενώνει και πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση δείχνει αυτό ακριβώς αυτό το πράγμα. Η συνεργασία μας με την Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Είχα ο ίδιος διοργανώσει ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας πριν από μερικά χρόνια στην Πολωνία, η Ελλάδα έχασε και στη συνέχεια κατέκτησε το Euro, οπότε ελπίζω και τώρα να γίνει το ίδιο. Τα φιλικά αυτά θα μας βοηθήσουν πολύ έτσι ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα που θέλουμε σαν ομάδα».

Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Μιχάλης Τζανόπουλος μίλησε για την επιλογή του Ρεθύμνου ως τόπο διεξαγωγής των φιλικών παιχνιδιών: «Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα ήθελα να καλωσορίσω την αποστολή της Εθνικής Πολωνίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω της ΕΠΣ Ρεθύμνου που πήρε την πρωτοβουλία και ανέλαβε να διοργανώσει τα δύο αυτά φιλικά παιχνίδια. Δεν επιλέξαμε τυχαία το Ρέθυμνο για τα φιλικά αυτά. Δεν έπαιξε ρόλο μόνο το γεγονός ότι είναι ένα μαγευτικό μέρος. Επιλέξαμε τον τόπο αυτό, επειδή το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και μεταφέρει τις σκέψεις και τις ιδέες στους λαούς μας. Η Κρήτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου και επειδή η αντίσταση και η ελευθερία είναι έννοιες που και οι Πολωνοί υπηρετούσαν πάντα, θέλω να σας θυμίσω ότι οι Κρήτες ήταν αυτοί που στο Β παγκόσμιο πόλεμο αντιστάθηκαν όσο κανείς στο κατακτητή και έτσι δεν αλώθηκε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη. Επειδή έπιασε τότε ο χειμώνας. Εκτιμούμε την ποδοσφαιρική σχολή σαν και την κουλτούρας σας και θέλουμε να μας θυμόσαστε κάθε φορά που θα ακούτε τη λέξη Ελλάδα."

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία