Καθαρισμός στο βυθό του ενετικού λιμανιού και πάλι με ιδιωτική πρωτοβουλία

Εκτύπωση

Καθαρισμός στο βυθό του ενετικού λιμανιού και πάλι με πρωτοβουλία ιδιωτών δυτών

19/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες ευαισθητοποιημένων πολιτών, προκειμένου να μην επικρατεί ένας μικρός κουρουπητός στο βυθό του ενετικού λιμανιού, δυστυχώς η αδιαφορία των τοπικών αρχών αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μαρτυρούν το αντίθετο.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καθαριότητας των ακτών, νωρίς το πρωί ιδιώτες δύτες βούτηξαν στα παγωμένα νερά ενός από τα πιο σημαντικά μνημεία του νομού και ανέσυραν από το βυθό κάθε λογής σκουπίδια.

"Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία με τους δύτες του καταδυτικού κέντρου στην προσπάθεια αυτή, να καθαρίσουμε την λεκάνη του ενετικού λιμανιού και εσωτερικά και εξωτερικά. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά, θα συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και ευελπιστώ όλοι οι φορείς να ευαισθητοποιηθούν γιατί οι θάλασσες ανήκουν σε όλους", επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου, Στέλιος Σταδέλης.Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις του προέδρου του λιμενικού ταμείου, ότι θα πραγματοποιηθούν επιμέρους εργασίες για την αναβάθμιση του ιστορικού μνημείου, αλλά και ότι θα φυλάσσεται ο χώρος κυρίως τις βραδινές ώρες προκειμένου να μην πετάνε κάποιοι ασυνείδητοι σκουπίδια στο ενετικό λιμάνι.
Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα η ανάσυρση από βυθό σκουπιδιών, όπως καρέκλες ή ακόμα και μοτοσυκλέτες, να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών, οι οποίοι είτε με φωτογραφικές μηχανές είτε με βιντεοκάμερα αποθανατίζουν αυτά τα θλιβερά στιγμιότυπα και τα μεταφέρουν βέβαια και στη χώρα τους.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί, πως η προσπάθεια αυτή από τους ιδιώτες δύτες θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία