Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου

Εκτύπωση

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την εκλογική διαδικασία της 4ης Οκτωβρίου
 

19/09/09
της Μαρίας ΚαλογεράκηΠυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά κατά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στη νομαρχία το εκλογικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια θα δοθεί στους δημάρχους των 199 συνολικά εκλογικών τμημάτων.

Την Κυριακή στις 4 του Οκτώβρη, στις κάλπες καλούνται οι 70.978 εκλογείς του νομού, οι οποίοι και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα 199 συνολικά τμήματα που έχουν δημιουργηθεί. Από τους ψηφοφόρους αυτούς οι 419 είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και οι 214 είναι ετεροδημότες. Οι διεκδικητές της ψήφου των Ρεθεμνιωτών ,αυτή τη φορά είναι συνολικά 39, από 18 παρατάξεις, κομματικές ή ανεξάρτητες.

Σύμφωνα και με το διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών της νομαρχίας, Νίκο Κατσανέβα, "Όλα είναι έτοιμα , ήδη έχουμε οργανώσει τα συνεργεία από έμπειρους υπαλλήλους, έχουμε το προηγούμενο των ευρωεκλογών και έχουμε αποκτήσει σχετική εμπειρία..."

Τα πρώτα αποτελέσματα από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με το διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών της νομαρχίας, αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου στις 8 και μισή το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, μια περίπου ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, εκτιμάται ότι θα έχει διαμορφωθεί μια πρώτη εικόνα για το κόμμα που θα προηγείται σε επίπεδο νομού. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου θα έχουν καταμετρηθεί και τα ψηφοδέλτια των Ρεθεμνιωτών ετεροδημοτών που ψηφίζουν στις δέκα εκλογικές περιφέρειες που διαμένουν. Ο αριθμός των ετεροδημοτών από το Ρέθυμνο είναι 1.779.« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία