Απόβαση στο χώρο στάθμευσης στους «4 Μάρτυρες»

Εκτύπωση

Απόβαση στο χώρο στάθμευσης στους «4 Μάρτυρες»

  • Στο πάρκινγκ των 4 Μαρτύρων διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης η λαϊκή αγορά
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των παραγωγών και των εμπόρων
  • Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκηνώσουν έξω από το δημαρχείο

 

17/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη
Ρεπορτάζ: Βασίλης Κασιμάτης


Το δρόμο του αγώνα και των κινητοποιήσεων ακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς, μετά τη απόφαση των τοπικών αρχών να μεταφερθούν έστω και προσωρινά στο ρέμα Συνατσάκη για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης.

Μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας που οι άνθρωποι της λαϊκής έστησαν τους πάγκους τους έξω από την μαρίνα, σήμερα η λαϊκή αγορά διεξήχθη στο πάρκινγκ των Τεσσάρων Μαρτύρων, χωρίς εντάσεις ενώ διακριτική ήταν και η παρουσία των αστυνομικών για κάθε ενδεχόμενο.

«Το μεροκάματο του καθενός είναι ιερό και σεβαστό, εμείς για το μεροκάματό μας δουλεύουμε», επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου παραγωγών της λαϊκής αγοράς Κώστας Τσιμπίδης το πρωί στην εκπομπή της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, το «ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ» στον AgoraRADIO του Alpha FM στους 104,7 

Ο πρόεδρος των εμπόρων, Νίκος Δασκαλάκης, υποστήριξε πως:
«Έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις, η κάθε μας πρόταση πέφτει στο καλάθι των αχρήστων η μια μετά την άλλη».

Παραγωγοί και έμποροι της λαϊκής αγοράς αρνούνται πεισματικά να μεταφερθούν στο ρέμα Συνατσάκη για τη λαϊκή αγορά της Πέμπτης και καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για αδιαφορία, παρά τις δεσμεύσεις που τους είχε δώσει ο δήμαρχος Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα..

«Τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Σήμερα μάλιστα μάθαμε ότι πέρασε από το πάρκινγκ ένας δημοτικός αστυνομικός, ο οποίος κατέγραψε τα ονόματά μας, για να μας επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 1.000 ευρώ. Ας το δούμε και αυτό», αναφέρει ο κ. Τσιμπίδης

και ο Νίκος Δασκαλάκης σημειώνει πως:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω, θα επιμένουμε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε για να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε το ψωμί των παιδιών μας και το μεροκάματό μας γιατί αυτή είναι η δουλειά μας και από αυτό ζούμε. Ακούγονται διάφορα για κατάργηση της τρίτης λαϊκής στο Ρέθυμνο, αυτό εμείς το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό, και αυτός είναι και ο μοναδικός τους σκοπός».

Οι άνθρωποι της λαϊκής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και κάθε Πέμπτη να διεξάγεται η λαϊκή αγορά σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης, το οποίο θα γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Την ίδια ώρα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της ημέρας να μεταφερθούν και να κατασκηνώσουν στην πόρτα του δημαρχείου.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία