Εικόνες ντροπής στο νηπιαγωγείο Μισσιρίων

Εκτύπωση

Εικόνες ντροπής στο νηπιαγωγείο Μισσιρίων

  • Εξωσχολικοί εισβάλλουν στο νηπιαγωγείο και καταστρέφουν ό,τι βρουν

17/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Οι βανδαλισμοί στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου Μισσιρίων από μια ομάδα γνωστών άγνωστων συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά.
Εξωσχολικοί μπαίνουν στην αυλή του σχολείου, η οποία όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, δεν είναι περιφραγμένη, με αποτέλεσμα να καταστρέφουν ό,τι υπάρχει. Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η σχολική μονάδα μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων, αφού την περσινή χρονιά οι βανδαλισμοί που γινόντουσαν σε καθημερινή βάση, ώθησαν την προηγούμενη διευθύντρια του νηπιαγωγείου να υποβάλλει μήνυση κατά των άγνωστων στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου.

«Εμείς δεν λέμε να μην μπαίνουν τα παιδιά στην αυλή του σχολείου αλλά να σέβονται το χώρο τις απογευματινές ώρες. Τον τελευταίο καιρό, εγώ συγκεκριμένα έρχομαι κάθε απόγευμα στο νηπιαγωγείο, έχω επανειλημμένα μιλήσει στα παιδιά αυτά που προκαλούν τις ζημιές, αλλά δυστυχώς δεν σέβονται τον χώρο», επισημαίνει η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Μισσιρίων, Αντωνία Καλαϊτζάκη.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όπως καταγγέλλει η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Μισσιρίων, μια ομάδα γνωστών άγνωστων που εισβάλλει στην σχολική χρονιά, έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής σχεδόν όλα τα παιχνίδια των παιδιών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μικροί μαθητές να τραυματιστούν, χάρη στην ανοησία ορισμένων, που προφανώς θεωρούν ένα είδος παιχνιδιού την καταστροφή και τους βανδαλισμούς ενός νηπιαγωγείου.

Το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα περιφράξει τον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου Μισσιρίων, για να μην μπορούν να εισβάλλουν στο χώρο εξωσχολικοί.
Μια ενέργεια, η οποία σύμφωνα και με την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, θα δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, καθώς δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί σχολικός φύλακας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Μου είπαν από το δήμο, ότι αμέσως θα ξεκινήσουν οι εργασίες να περιφραχτεί ο χώρος και βέβαια έτσι θα δοθεί λύση γιατί με αυτό τον τρόπο δε θα μπορούν να μπαίνουν οι εξωσχολικοί. Τα σχολεία δυστυχώς δεν μπορούν να έχουν φύλακα και δεν είναι δυνατόν να είναι συνεχώς ένας άνθρωπος εδώ, πρέπει να σεβόμαστε το χώρο», σημειώνει η κ. Καλαϊτζάκη.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία