Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις πρόωρες εκπτώσεις

Εκτύπωση


Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις πρόωρες εκπτώσεις
Με αφορμή την έντονη δημοσιότητα που έχουν πάρει τα θέματα περί δήθεν πρόωρης έναρξης εκπτώσεων, εξωπραγματικών ποσοστών, της εκ του πονηρού παραπλανητικών πινακίδων, της λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων τις Κυριακές, ο Εμπορικό Σύλλογος Ρεθύμνου αποσαφηνίζει τα εξής:

 

1.      Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, βάση ρητής διάταξης του νόμου, θα αρχίσουν την 15η Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 28η Φεβρουαρίου 2009.

 

2.      Οι προσφορές με χρησιμοποίηση ποσοστού ή μη, μπορούν να πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τι διατάξεις του νόμου, έως και την 14η Δεκεμβρίου 2008 (προβλέπεται ειδική διαδικασία)

 

3.      Η 28η Δεκεμβρίου είναι Κυριακή άρα κατά συνέπεια αργία και απαγορεύεται  η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση προσωπικού όπως και όλες οι Κυριακές του χρόνου πλην της Κυριακής πριν τα Χριστούγεννα που για φέτος είναι η Κυριακή 21 Δεκεμβρίου.

 

Οφείλουμε τέλος να διαβεβαιώσουμε τους Ρεθυμνιώτες καταναλωτές ότι οι έμποροι, αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουν ήδη προχωρήσει στην κατά το δυνατόν  καλύτερη τιμολόγηση των εμπορευμάτων, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης.

 

Είναι αυτονόητο ότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει επώδυνες συνέπειες.

 

Καλούμε λοιπόν τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για τα δέοντα γιατί τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται δυστυχώς φαινόμενα που δεν τιμούν κανένα, ούτε ορισμένους συνάδελφους εμπόρους αλλά ούτε και τα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα υπηρεσιών και αρχών.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Μανόλης Γ. Ψαρουδάκης


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία