Η Αερολέσχη Ρεθύμνου συναντά τη πολιτική ηγεσία.

Εκτύπωση

Η Αερολέσχη Ρεθύμνου συναντά τη
πολιτική ηγεσία.


     οι κ.κ. Μανωλακάκης, Λαμπίρης
      & Τζέλησις
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008 στην Συνέλευση που έγινε στο Δήμο Συβρίτου σχετικά με την ανάπτυξη της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων, η Αερολέσχη Ρεθύμνου επέδειξε ενδιαφέρον για τη παραχώρηση αεροδιαδρόμου δίπλα στη Γεωργική Σχολή στο Αμάρι,  για τις ανάγκες της.
Εκεί είχαν συναντηθεί με το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία
Λαμπίρη και τότε ο καθηγητής είχε δεσμευτεί να παραχωρήσει ακρόαση στους εκπροσώπους της Αερολέσχης σχετικά με το αίτημά τους αλλά και με τους σκοπούς της λέσχης γενικότερα.

Τους εκπροσώπους της αερολέσχης Ρεθύμνου λοιπόν δέχθηκε την Κυριακή στις 30/11/08 στο πολιτικό του γραφείο ο βουλευτής κ. Λαμπίρης.

Στη συνάντηση τα μέλη της αερολέσχης κ. Τζέλησις Μάρκος και Μανωλακάκης Στέλιος ενημέρωσαν τον καθηγητή για τους σκοπούς και τα μέσα που είναι απαραίτητα προκειμένου να επιτευχθούν, έτσι ώστε να λειτουργήσουν,  τμήματα διαφόρων αθλημάτων που έχουν σχέση με την πτήση.

Ανέφεραν ότι η Αερολέσχη Ρεθύμνου που είναι μέλος της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) και αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει περίπου 60 εγγεγραμμένα μέλη, και αυτό που επιθυμούν είναι να προωθήσουν την ιδέα του αεραθλητισμού στους νέους και τις νέες του νομού και βεβαίως να προβάλουν την περιοχή γενικότερα.

Δυστυχώς όμως, όπως  τόνισαν,  δεν υπάρχει στο Ρέθυμνο αεροπορικό πεδίο που να μπορεί να υποστηρίξει, αφενός τις πολλές αθλητικές δραστηριότητες και αφετέρου τις πολιτικοκοινωνικές δράσεις όπως η κάλυψη απαιτήσεων της υπηρεσίας ΠΣΕΑ (πυρανιχνεύσεις κ.λ.π.), και ζήτησαν από το Βουλευτή να παρέμβει  προκειμένου να εξευρεθεί χώρος που να προσφέρεται για τη δημιουργία πεδίου πτήσεων.

Συγκεκριμένα πρότειναν την περιοχή της Σχολής Ασωμάτων η οποία πληρεί  τους όρους που απαιτεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ για το ζήτημα της εξεύρεσης πόρων δήλωσαν ότι δεν τους προβληματίζει ιδιαίτερα, αφού η εμπειρία από άλλες αερολέσχες της χώρας δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν χρήματα για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Λαμπίρης δήλωσε ότι η δημιουργία αθλητικών χώρων  πρέπει να αποτελεί στόχο προτεραιότητας για τους δήμους του νομού, τόσο για την αναπτυξιακή προοπτική τους όσο και ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς προς τη νεολαία.

Ανέφερε δε, ότι ο Δήμος Συβρίτου στον οποίο ανήκει η έκταση της περιοχής Σχολής Ασωμάτων, είναι μια περιοχή που έχει ανάγκη τέτοιων υποδομών.

Αυτό που μένει είναι η διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης ενός τέτοιου στόχου, που πέραν των άλλων, θα ικανοποιήσει τους κατοίκους και θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία