Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτύπωση

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

  • Θέμα ωρών η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου και του ΛΑΟΣ

16/09/09
της Μαρίας καλογεράκη

Τρία
ο κ. Ανδρέας Ξανθός
νέα πρόσωπα και ο Ανδρέας Ξανθός, που συμμετείχε και στις εθνικές εκλογές του 2007, απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ρεθύμνου.
Στελέχη και μέλη του κόμματος συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα πια το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποψήφιοι βουλευτές λοιπόν για τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, με αλφαβητική σειρά είναι:

  • Η Όλγα Αντωνουσάκη, νοσηλεύτρια στο πνευμονολογικό ιατρείο του νοσοκομείου
    η κ. Όλγα Αντωνουσάκη
    Ρεθύμνου, αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος και αντιπρόσωπος του συλλόγου στην Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
  • Ο φιλόλογος και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Ευθύμης Καρουζάκης,
  • Ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είναι γιατρός- μικροβιολόγος, πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ του νομού, μέλος της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών και γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο.
  • Τέταρτος υποψήφιος είναι ο τοπογράφος - μηχανικός Γιώργος Οικονόμου, που εκπροσωπεί την ΑΚΟΑ και είναι και σύμβουλος στην ΕΥΔΕ- ΒΟΑΚ.

«Το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς καθοδηγεί η αρχή που λέει ότι η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και όχι το αντίστροφο. Σήμερα μπορούμε να παλέψουμε για την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων και των ανέρ
ο 3ος υποψήφιος
κ. Γιώργος Οικονόμου
γων. Ζητάμε λιγότερες ώρες εργασίας και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να τονωθεί το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων ως μοναδική προϋπόθεση για την έξοδο από την οικονομική ύφεση. Δημόσιες επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας, της παιδείας, των υποδομών και του περιβάλλοντος. Ζητάμε να σταματήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να επανέλθουν υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και μέρος του τραπεζικού τομέα. Διεκδικούμε ένα ουσιαστικό κράτος πρόνοιας για να δοθεί τέλος στην υπερχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες. Άμεσα να στηριχθούν οι αγρότες με πολιτικές και χρηματοδοτήσεις που οδηγούν στην ένταση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Θέτουμε ως στόχο τη συγκράτηση των ανθρώπων στην ύπαιθρο, την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαμόρφωση ισχυρών τοπικών αγορών ως όρο για μια εναλλακτική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών
», αναφέρει το μέλος εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Νίκος Σερντεδάκις.

Από την πλευρά του, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Γιώργος Βλαστός, σημείωσε:
«Πρόκειται για αξιολογότατες υποψηφιότητες από το χώρο της παιδείας, της υγείας και της ανάπτυξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια είχε ουσιαστικά αποδειχτεί σε δύναμη αντιπολίτευσης στην πολιτική της ΝΔ, περισσότερο ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι σημαντικές, γιατί θα είναι οι πρώτες μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να είναι οι αποτυχημένες πολιτικές της καταρρέουσας ΝΔ, με υποσχέσεις για πιο ωμή διετή λιτότητα, αλλά ούτε και τα σαφή μέτρα μιας ρεαλιστικής τριετούς λιτότητας του ΠΑΣΟΚ».

Στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό κάλεσαν τους Ρεθεμνιώτες να στηρίξουν με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου το κόμμα και να καταψηφίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα για τις πολιτικές και τα μέτρα που αναγγέλλουν οι πολιτικοί αρχηγοί τους για την διαφυγή της χώρας από την οικονομική κρίση.

«Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι πολίτες εξωθούνται να επιλέξουν το μπαστούνι του Καραμανλή ή το καρότο του Παπανδρέου. Να επιλέξουν ανάμεσα σε πολιτικές και πρόσωπα που υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, τον ένα δίχως προσωπείο και τον άλλο με τη φορεσιά του «φίλου του λαού». Όμως, οι εκλογές και η ζωή των πολιτών δε μπορούν να αποτελούν τηλεοπτικό διαγωνισμό που αναδεικνύει τον πιο πολλά υποσχόμενο ηθοποιό του ίδιου σεναρίου.
Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να είναι παθητικοί θεατές. Πρέπει να δώσουν τη μάχη συλλογικά για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Σʼ αυτή τη μάχη έχουν δύο στηρίγματα: την εμπιστοσύνη στον ίδιο τους τον εαυτό και τις προοπτικές διαμόρφωσης μιας ενωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς που θα μπορεί να συμπυκνώνει τα αιτήματά τους σ ένα συνεκτικό σχέδιο για μια δημοκρατική πολιτεία ίσων μεταξύ τους πολιτών
», σημειώνει ο κ. Σερντεδάκις.

Την ίδια ώρα, από μέρα σε μέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στο νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι οι Μαρία Γερογιάννη, η Αθηνά Πιπεράκη, η Εμμανουέλα Φιολάκη και ο Αντώνης Σκανδαλάκης.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία