Σοκ από το νέο σοβαρό περιστατικό στα Ανώγεια

Εκτύπωση

Σοκ από το νέο σοβαρό περιστατικό στα Ανώγεια

  • «Ξεχειλίζουν» από αγανάκτηση οι αστυνομικοί με αφορμή το νέο περιστατικό ανομίας στα Ανώγεια

15/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Άλλα περίμεναν μήνες τώρα οι αστυνομικοί του νομού Ρεθύμνου και άλλα αποφάσισε για αυτούς η πολιτική και φυσική ηγεσία.

Παρά τις αναρίθμητες υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργείου, κυρίως μετά και την αιματηρή ενέδρα στα Ζωνιανά, όπως καταγγέλλει και ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού κ. Γιάννης Κουνδουράκης, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί και κυρίως τίποτα δεν έχει αλλάξει, αφού «άβατο» συνεχίζει να παραμένει για τους ένστολους η ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Ο Γιάννης Κουνδουράκης εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αγανάκτησή του για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί του τμήματος Ανωγείων από δυο θερμόαιμους νεαρούς, ηλικίας μόλις 23 ετών, οι οποίοι είναι και παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών αρχών.

«Καταγγέλλουμε τη βία, κατά σκληρά εργαζομένων αστυνομικών, που δυστυχώς στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου, τείνει να λάβει, το τελευταίο διάστημα, επικίνδυνες διαστάσεις. Καταγγέλλουμε τους "λίγους" που, μετά από όσα συνέβησαν στην περιοχή τους, αρνούνται πεισματικά να λάβουν τα μηνύματα των καιρών και με τις παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές τους προκαλούν τον κοινωνικό ιστό, δυσφημούν και αμαυρώνουν τον τόπο και την ιστορία τους και θέτουν σε κίνδυνο τελικά, ανθρώπινες ζωές».

Οι δυο νεαροί που σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν σε ένα τζιπ, ήταν οι ίδιοι που έριχναν άσκοπους πυροβολισμούς. Λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής, τρεις αστυνομικοί του τμήματος Ανωγείων, όταν έφθασαν στην πλατεία του χωριού για να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί, συναντήθηκαν με τους νεαρούς.

Μάλιστα ο 23χρονος οδηγός του τζιπ είχε στο χέρι του το πιστόλι, έτοιμος να πυροβολήσει. Ωστόσο, η παρουσία και μόνο των ένστολων εξόργισε το νεαρό και το φίλο του, οι οποίοι κατέβηκαν από τζιπ, άρχισαν να εξυβρίζουν τους αστυνομικούς ενώ ο ένας εξ´αυτών ανέβηκε πάνω στο περιπολικό, προκαλόντας με το χέρι του υλικές ζημιές στο παρμπρίζ του αστυνομικού οχήματος. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι ένστολοι αλλά και οι Ανωγιανοί που ήταν στα παρακείμενα καφενεία, οι οποίοι σηκώθηκαν και πήραν το μέρος των αστυνομικών.

«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, από την παρουσία μας στην παραπάνω περιοχή "ενοχλούνται" εκείνοι που, με σκοπό τον εύκολο και γρήγορο πλουτισμό, με εγκληματικές ενέργειες, συμπεριφορές και συναλλαγές, θέλουν την παραπάνω περιοχή φέουδο παρανομίας και εγκλήματος. Πολλές φορές μόνοι και εγκαταλελειμμένοι, με την ηγεσία μας να παραμένει απλός θεατής, μέσα από τις μεγάλες ελλείψεις, τις όποιες αδυναμίες και τα λάθη μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για να παγιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, το χρωστάμε άλλωστε στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες, τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο και στοίχημα για εμάς», σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού, Γιάννης Κουνδουράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος οδηγός του τζιπ είχε απασχολήσει και  πέρσι το καλοκαίρι τις αστυνομικές αρχές, όταν ο 52χρονος πατέρας του είχε συλληφθεί από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ανωγείων, καθώς μπήκε μαινόμενος στο τμήμα, ζητώντας το λόγο από τους ένστολους, που νωρίτερα είχαν κόψει κλήση στο γιο του.
Τότε κάτοικοι των Ανωγείων, όταν έμαθαν για τη σύλληψη του συγχωριανού τους , συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και άρχισαν να το πολιορκούν για αρκετές ώρες.
Μάλιστα τότε, χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα πρωτοδικών Ρεθύμνου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να διαλυθεί το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και που κατά την παραμονή του έξω από το τμήμα, προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ανωγείων και ένας ειδικός φρουρός του ΤΑΕ Μυλοποτάμου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία