Μαρινάκης & Αλεφαντινός στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή "ΠΡΩΪΝΟ ΔΕΛΤΙΟ"

Εκτύπωση

Ραδιοφωνική εκπομπή "ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ" 15/09 

         15/09/09

της Εύης
Κοσμά
Συνεπείς και σήμερα στο πρωϊνό τους ραντεβού ο Βασίλης Κασιμάτης και η Εύη Κοσμά, ακούστηκαν στους 104,7 -τη συχνότητα του Alpha Fm- στην καθημερινή 5νθήμερη εκπομπή του AGORA-RADIO  «ΠΡΩΪΝΟ ΔΕΛΤΙΟ», που μεταδίδεται ζωντανά από τις 08.20 έως τις 10.20.

Η εκπομπή ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στα πρωτοσέλιδα της ημέρας και τους κυριότερους τίτλους ειδήσεων, ενώ γρήγορα η σκυτάλη δόθηκε στα φλέγοντα θέματα που απασχόλησαν σήμερα τα ΜΜΕ και τους πολίτες του Ρεθύμνου, όπως η λύση του θέματος των σφαγείων, η επικείμενη επίσκεψη της επιτροπής της ευρωπαϊκής ένωσης στο Ρέθυμνο, τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ & ΛΑΟΣ στο Ρέθυμνο, τα εγκαίνια του 2ου δημ.σχολείου Ατσιποπούλου, η επίθεση σε βάρος αστυνομικής περιπολίας στα Ανώγεια και η δεύτερη μέρα αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους κ.α.

Ειδικότερα και όσον αφορά στο θέμα των σφαγείων, η εκπομπή ΠΡΩΪΝΟ ΔΕΛΤΙΟ είχε την τιμή να φιλοξενήσει το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος παρεχώρησε στον  Βασίλη Κασιμάτη σχετική συνέντευξη.
Ο κ. Μαρινάκης μας επιβεβαίωσε ότι υπογράφτηκε χθες μεταξύ αυτού και του Αναδόχου, η Σύμβαση για τα Δημοτικά Σφαγεία,  ενώ  εκφράστηκε με αισιοδοξία για τη λήξη του προβλήματος των σφαγείων που απασχολεί καιρό τόσο τους παραγωγούς όσο και το καταναλωτικό κοινό.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Βασίλη Κασιμάτη, ο Δήμαρχος κ. Γ. Μαρινάκης μας αποκάλυψε και την ταυτότητα του Ανάδοχου, που όμως μας δήλωσε είναι η  εταιρία "ΚΤΗΜΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΕ", η οποία όπως τονίζει ο Δήμαρχος έχει ήδη προχωρήσει στην κατάθεση όλων των σχετικών φακέλων στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία της αδειοδότησης.

Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε έντονα το «ΠΡΩΪΝΟ ΔΕΛΤΙΟ», ήταν ο επικείμενος έλεγχος της επιτροπής της Ευρωπαϊκής επιτροπής για τους όρους ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στη μαρίνα και το λιμάνι της πόλης, θέμα που συζητήθηκε εκτενώς σε συνέντευξη που παρεχώρησε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Μίνωας Αλεφαντινός.

«Καθόλα έτοιμο» δηλώνει το λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου δια στόματος κ. Αλεφαντινού, παρά το γεγονός ότι  τα έργα αυτά θα έπρεπε να εκτελούνται από το 2004 ώστε να αποφευχθούν τυχόν κυρώσεις, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τα 200 χιλιάδες ευρώ!
Σε ερώτηση του Βασίλη Κασιμάτη για την πορεία των εργασιών, ο κ. Αλεφαντινός ενημέρωσε ότι οι εργασίες για τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της πόλης έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο στη μαρίνα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς,  προκειμένου να είναι όλα έτοιμα μέχρι την Παρασκευή, που θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο οι επιθεωρητές της ευρωπαϊκής ένωσης. Μάλιστα, ο κ. Αλεφαντινός υπογράμμισε, πως «Ό,τι κάνουμε για το ένα λιμάνι πρέπει να κάνουμε και για το άλλο. Δηλαδή πύλες εισόδου, περίφραξη, έλεγχος εισόδου και εξόδου οχημάτων και πεζών, περιστρεφόμενες και σταθερές κάμερες και πεζή περιπολία και για τα δυο λιμάνια».

Η συνέντευξη του κ. Αλεφαντινού στο «ΠΡΩΪΝΟ ΔΕΛΤΙΟ» έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων για το μείζον θέμα του ιδιωτικού parking της Μαρίνας, όπου ο κ. Κασιμάτης έθεσε το ερώτημα του κατά πόσον είναι δίκαιο να πληρώνει ο απλός πολίτης τέλη στάθμευσης,τη στιγμή που σε όλες τις υπόλοιπες μαρίνες της χώρας αυτό είναι ελεύθερο. Στο σημείο που ο κ. Αλεφαντινός έθεσε θέμα αναγκαιότητας εσόδων του Ταμείου ο συνομιλήτής του δημοσιογράφος της εκπομπής μας, συμφώνησε μεν αλλά έθεσε και μια νέα πρόταση που αφορά τα σκάφη που φιλοξενούνται στη μαρίνα του Ρεθύμνου και που καταβάλλουν μηδαμινό αντίτιμο για τον ενλιμενισμό τους.
Ο Βασίλης Κασιμάτης υπέδειξε τιμολόγια που αφορούν άλλες Μαρίνες της χώρας με χαμηλότερου επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά με υπερπολλαπλάσιες χρεώσεις στους σκαφούχους που αποφέρουν σημαντικά έσοδα.
Παραδειγματικά αναφέρθηκε ότι, εδώ και ένα χρόνο, στη μαρίνα βρίσκεται λιμενισμένο μόνιμα ένα 30μετρο σκάφος, το οποίο  πληρώνει μόνο 70 ευρώ συμπεριλαμβανομένου νερού & ρεύματος. Το εν λόγω σκάφος είναι μάλιστα πλαγιοδετημένο κατέχοντας 30 μέτρα "πρόσωπο"  στο ντόκο. Στις άλλες μαρίνες που έχουν σοβαρές χρεώσεις στα τιμολόγιά τους, το συγκεκριμένο σκάφος θα έδενε με τη πρύμνη κατέχοντας μόνο 4 με 5 μέτρα "πρόσωπο" στο ντόκο και θα πλήρωνε 1800 περίπου ευρώ, ανάλογα τη μαρίνα.
Ο κ. Αλεφαντινός δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις και να επανέλθουμε σε νέα συνάντηση στην εκπομπή για το ίδιο θέμα.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία