Εξελίξεις με έντονο παρασκήνιο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Εκτύπωση

Εξελίξεις με έντονο παρασκήνιο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

  • Εδόθησαν στη  δημοσιότητα οι τελικές λίστες από τη Ρηγίλλης
  • Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ οι Π. Δούκας, Αρ. Παυλίδης και Σ .Τσιτουρίδης

14/09/09 (21.45)
του Βασίλη Κασιμάτη

Με καθυστέρηση πολλών ημερών, σε σχέση με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα η κατάρτιση ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.
Το θέμα των υποψηφίων τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής αγώνα το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ωστόσο ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ από τη Ρηγίλλης.
Ύστερα από αρκετές ώρες λοιπόν με  θρίλερ ζυμώσεων, δόθηκαν τελικά στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της κυβερνώσας παράταξης.

Σημαντικές όσο και αισθητές οι απουσίες των κ.κ. Πέτρου Δούκα, Αριστοτέλη Παυλίδη και Σάββα Τσιτουρίδη.
Από την άλλη πλευρά στις γαλάζιες λίστες περιλαμβάνονται οι κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός.

Εκτός και ο Μαγγίνας

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο πρώην υπουργός Απασχόλησης επικαλείται το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην εκλογική του περιφέρεια εκφράζοντας την πικρία του για τις εξελίξεις.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγγίνας που είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο υπουργείο Απασχόλησης, μετά από αποκαλύψεις ότι απασχολούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς στο εξοχικό του, το οποίο χτίστηκε με άδεια αναψυκτηρίου, αναφέρει:
«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την παρατεταμένη αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς μου, επιβάλουν να μην διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου.
Η εξέλιξη αυτή και με προσβάλλει και με αδικεί. Ωστόσο, η προσωπική και πολιτική μου αξιοπρέπεια με υποχρεώνουν να σιωπήσω, για να μη δώσω το δικαίωμα στον οιονδήποτε, να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή μου και τον Κώστα Καραμανλή
».

Την ώρα που το μαρτύριο της... σταγόνας συνεχίζεται για τα «γαλάζια» στελέχη, των οποίων το όνομα έχει εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε ανήμερα των 53ων γενεθλίων του, όπως προλογίσαμε σήμερα και στη ραδιοφωνική μας εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ» (AgoraRADIO-Alpha FM 104,7), την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, δίνοντας εντολή για μετωπική επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με τις προτάσεις του για την οικονομία.

Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το «γάντι», πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή για αναξιοπιστία και ασύστολα ψεύδη, όσον αφορά στην οικονομία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία