Την Παρασκευή οι επιθεωρητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Την Παρασκευή οι επιθεωρητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ρέθυμνο

  • Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες στην μαρίνα της πόλης
  • Όλα έτοιμα στο λιμάνι Ρεθύμνου

Καθ? όλα έτοιμο δηλώνει το λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου στον επικείμενο έλεγχο για τους όρους ασφαλείας, από τους επιθεωρητές της ευρωπαϊκής ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στη μαρίνα και το λιμάνι της πόλης.
Τις τελευταίες 20 ημέρες υπάρχει ένας εντατικός ρυθμός εργασιών τόσο στο λιμάνι όσο και στην μαρίνα της πόλης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κάποια στοιχειώδη μέτρα, ώστε  να αποφύγει το λιμενικό ταμείο, το λίαν τσουχτερό πρόστιμο, που ανέρχεται στις 150 με 200 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, ενώ τα έργα αυτά θα έπρεπε να εκτελούνται από το 2004 και για να αποφευχθούν οι κυρώσεις, οι αρμόδιοι φορείς προχωρούν στην κατασκευή ισοδύναμων μέτρων. Ενδεικτικά, η τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης μπορεί να αντικατασταθεί με πεζή περιπολία από τους άνδρες του λιμεναρχείου στο λιμάνι της πόλης και από εταιρεία σεκιούριτι στη μαρίνα.

«Ό,τι κάνουμε για το ένα λιμάνι πρέπει να κάνουμε και για το άλλο. Δηλαδή πύλες εισόδου, περίφραξη, έλεγχος εισόδου και εξόδου οχημάτων και πεζών, περιστρεφόμενες και σταθερές κάμερες και πεζή περιπολία και για τα δυο λιμάνια. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς, παρόλα αυτά με μεγάλη προσπάθεια έχουμε καταφέρει και ολοκληρώσει τα απαραίτητα μέτρα στο εμπορικό λιμάνι», επισημαίνει ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός.

Μπορεί οι εργασίες για τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της πόλης να έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο στη μαρίνα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα μέχρι την Παρασκευή, που θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο οι επιθεωρητές της ευρωπαϊκής ένωσης.
Σε γενικές γραμμές, τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν την περίφραξη των χώρων, την κατασκευή πυλών εισόδου ούτως ώστε να ελέγχεται η διέλευση των οχημάτων και η τοποθέτηση καμερών για να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή ο χώρος.

Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στο λιμάνι της πόλης, που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση εκατοντάδων εργαζομένων, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορούν οι πολίτες έστω σε κάποια σημεία να παρκάρουν, μετά την επίσκεψη των επιθεωρητών.

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου απαντώντας στις "κασσάνδρες" των τελευταίων ημερών, που κάνουν λόγο για παράνομη χωροθέτηση του πάρκινγκ που υπάρχει μέσα στη μαρίνα, ξεκαθαρίζει πως υπάρχει ειδική άδεια από το ΥΕΝ και οι ισχυρισμοί αυτοί χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους υστερόβουλα.
«Η απάντηση του ΥΕΝ έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση και είναι στην αρμοδιότητα του λιμενικού ταμείου, αρκεί να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Άρα, δεν υπάρχει πρόβλημα για το πάρκινγκ, ήταν απλά μια άποψη κάποιων για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία