Άνοιξε τις πύλες του και επίσημα το 2ο Δημοτικό Ατσιποπούλου

Εκτύπωση

Άνοιξε τις πύλες του και επίσημα το
2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου

14/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μετά από ένα χρόνο συνεχών κινητοποιήσεων από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Ατσιποπούλου για το σχολείο που μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, σήμερα το πρωί παρουσία των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της σχολικής μονάδας που θα φιλοξενήσει προσωρινά το 2ο δημοτικό Ατσιποπούλου.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ να ευχηθούμε στη σχολική κοινότητα του 2ου δημοτικού σχολείου Ατσιποπούλου, πολυκουβεντιασμένου και πολυγραμμένου δημοτικού σχολείου να υπάρχει καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα. Διαπιστώσαμε ότι οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξαιρετικές, παρά του ότι είναι ιδιωτικό το κτίριο», επισημαίνει ο νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης.

«Προτιμήσαμε αυτή τη λύση σε σχέση με το κτίριο που ήμασταν μέχρι τώρα, όπου τα παιδιά έκαναν μάθημα σε κοντέινερ και υπόγειες αίθουσες. Σε αυτό το κτίριο είμαστε καλύτερα», σημειώνει από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου δημοτικού Ατσιποπούλου, Χρήστος Ανεσιάδης.

Υπενθυμίζεται, ότι το κτίριο που θα στεγάσει προσωρινά το 2ο δημοτικό Ατσιποπούλου, πριν ήταν αποθήκη και διαμορφώθηκε ανάλογα με κονδύλια της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές της ευρύτερης περιοχής.

Το γεγονός ότι το κτίριο χρησίμευε παλαιότερα ως αποθήκη, ήταν και ο κυριότερος λόγος, που οδήγησε παλαιότερα γονείς και μαθητές σε κινητοποιήσεις.
Μετά από ένα χρόνο κινητοποιήσεων βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στις δυο πλευρές και από σήμερα οι μαθητές θα φοιτούν στη σχολική μόναδα μέχρι να κατασκευαστεί στο κέντρο του Ατσιποπούλου το σχολείο, για το οποίο μέχρι στιγμής έχει αποκτηθεί μόνο το οικόπεδο.

«Θα πρέπει να αποκτήσει το Ατσιπόπουλο δεύτερο δημοτικό σχολείο σε ιδιόκτητο κτίριο και μάλιστα ο προγραμματισμός είναι μέσα σε μια διετία, τριετία το πολύ. Το οικόπεδο έχει βρεθεί και εκπονείται μελέτη από την δημοτική αρχή. Τώρα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις 5 Οκτωβρίου θα πρέπει να εξασφαλίσει τους πόρους, γιατί χωρίς χρήματα, εγκαταστάσεις δεν γίνονται», τονίζει ο νομάρχης Ρεθύμνου.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης διαβεβαίωσαν σήμερα για ακόμα μια φορά γονείς και μαθητές ότι η επιτροπή καταλληλότητας έχει εγκρίνει κατάλληλο το κτίριο ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το κτίριο αν και ξεκίνησε η σχολική χρονιά έχει κάποιες ελλείψεις.
Ενδεικτικά μέχρι στιγμής δεν έχει διαμορφωθεί ο αύλειος χώρος και επιπλέον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις τουαλέτες της μονάδας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ένας ιδιοκτήτης παρακείμενου οικοπέδου συνεχίζει να καταθέτει μηνύσεις στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου καθώς επικαλείται ότι οι εργασίες καταλαμβάνουν χώρο του οικοπέδου του.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία