Εν αναμονή της κατάρτισης και των υπόλοιπων ψηφοδελτίων

Εκτύπωση

Εν αναμονή της κατάρτισης και των υπόλοιπων ψηφοδελτίων.

     14/09/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Όταν το βράδυ της προπερασμένης Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στις 8 και 10 το βράδυ, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τις πρόωρες εκλογές, όλοι περίμεναν ότι θα ήταν μια καλοσχεδιασμένη κίνηση με στρατηγικό σχεδιασμό.
Αυτό καταρχήν, θα διαφαινόταν από μια έτοιμη τυχόν «λίστα» προσώπων, με στόχο να προλάβαιναν τους πολιτικούς τους αντιπάλους «στον ύπνο» όπως συνηθίζουμε να λέμε κατά την «λαϊκήν».
Αυτό που τελικά είδαμε όμως, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε πρώτο και με διαφορά πολλών ημερών το ψηφοδέλτιο και έτσι οι συνυποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις  εκλογικές περιφέρειες έχουν ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη (9/9) το πρωί, τον προεκλογικό τους αγώνα. Έναν αγώνα μόλις τριών και κάτι εβδομάδων.

Στην αντίπερα όχθη και ενώ η Ν.Δ. έχει μακρύ δρόμο να διανύσει για να πετύχει το στόχο της, που δεν είναι άλλος από το κλείσιμο της ψαλίδας που προέκυψε το βράδυ των Ευρωεκλογών, εντούτοις βλέπουμε μια περίεργη νηνεμία να δεσπόζει στο στρατόπεδο της κυβερνώσας παράταξης.
Ήδη, βρίσκονται μια εβδομάδα καθυστερημένοι στην έναρξη των προεκλογικών εκστρατειών στην περιφέρεια και αυτό ισοδυναμεί με το 33% περίπου του συνολικού χρόνου.

Διότι αν μιλάγαμε για έναν προεκλογικό αγώνα τριών ή έξι μηνών, ίσως η μια εβδομάδα διαφοράς να μη σήμαινε κάτι σημαντικό ή ουσιαστικό.

Αλλά, το να στερείς από τους υποψήφιους βουλευτές σου το 33% του προεκλογικού χρόνου που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ ταυτόχρονα τους ζητάς  να καλύψουν και διαφορές ψαλίδας του 4,5% ή ακόμα και του 6,1% που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πανελλαδικά, χαρακτηρίζεται επιεικώς πολιτική οκνηρία.

Αυτά ειπωθήκαν και το πρωί και στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ» στο ραδιόφωνο της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στον AgoraRADIO-Alpha Fm στους 104,7 το οποίο καθημερινά σας προσφέρει πλήρη ενημέρωση της ειδησεογραφίας από τις 08.20 έως τις 10.20

Στο ίδιο μήκος κύματος βέβαια και τα άλλα μικρότερα πολιτικά κόμματα που και αυτά με τη σειρά τους δεν έχουν σερβίρει ακόμα το κυρίως μενού!

Εν τέλει και σύμφωνα με τα τελευταία νέα, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ αναμένουμε αύριο το πρωί την κατάρτιση του ψηφοδελτίου ενώ από το ΛΑ.Ο.Σ. αν και σήμερα θεωρητικά θα έπρεπε να είχαμε κάτι καθόσον είχαμε μιλήσει χθες το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο στο Ρέθυμνο το κ. Γ. Κωστουλάκη , ακόμα δε βλέπουμε φως στο τούνελ.

Αυτό που όμως μας επιβεβαίωσε χθες το μεσημέρι ο κ. Κωστουλάκης, είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος στο Ρέθυμνο κ. Γιώργος Πηγουνάκης δε θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος, καθώς έχει παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε, πράγμα που όμως δε γνώριζαν τα τοπικά Μ.Μ.Ε., που καιρό τώρα κάνουν λόγο για ελλιπέστατη ενημέρωση και επικοινωνιακή πολιτική εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ρέθυμνο. 

Για το ΣΥΡΙΖΑ να πούμε ότι η Εκλογική Επιτροπή του κόμματος στο Ρέθυμνο παρουσιάζει αύριο Τρίτη 15/9 στις 11 π.μ. στο Ξενoδοχείο BRASCOS το ψηφοδέλτιο του Νομού Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία