Ο δημοτικός μας κήπος είναι η μοναδική εστία πρασίνου όλης της πόλης

Εκτύπωση

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
επικεφαλής 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΝΙΝΟΣ
Ρέθυμνο 9-9-09

ΡΕΘΥΜΝΟ Τ.Θ. 24 (74100)
τηλ-φαξ 2831022939
e-mail ninos@dimotiki-kinisi.gr
nikos@ninos.gr

  • Ο δημοτικός μας κήπος είναι η μοναδική εστία πρασίνου όλης της πόλης,

Επομένως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, περίσσεια υπευθυνότητα και απόλυτη σοβαρότητα, σε ό,τι αφορά ενέργειες και δράσεις στο χώρο του.
Το δημοτικό συμβούλιο, από το 2007 προέβλεψε την κατασκευή νέου αναψυκτηρίου στο δημ. κήπο, έχοντας εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2007 ποσόν 50 χιλιάδων ευρώ.

Ο αρμόδιος δημ. σύμβουλος σε από 22-3-07 συν/ξή του, για το δημοτικό κήπο, είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα νέου, κατάλληλου, αναψυκτηρίου (όπως είχε μιλήσει και για το απαράδεκτο χάλι της παιδικής χαράς κλπ).
Σήμερα, μετά από δυόμισυ χρόνια βρισκόμαστε στο ίδιο και χειρότερο σημείο!
Οι εργασίες ξεκίνησαν χωρίς τη λήψη της κατά Νόμο απαιτούμενης οικοδομικής αδείας.

Ερώτηση 1η :

Είναι δυνατόν, ένας δήμος να εκτελεί αυθαίρετες εργασίες;
Πως δικαιολογείται αυτή η προχειρότητα;
Από την αρχή του 2007 μέχρι τώρα δεν είχαν το χρόνο να λάβουν την κατά Νόμο οικοδομική άδεια;
Τις αυθαίρετες εργασίες κατήγγειλαν πέρυσι (άγνωστοι, ανώνυμοι συμπολίτες) στον σύλλογο αρχιτεκτόνων και ο σύλλογος στην Πολεοδομία !
Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, χωρίς να αναφερθεί και να δικαιολογήσει αυτήν την παράνομη ενέργεια του δήμου, κατηγόρησε τους ανώνυμους γιατί δεν πήγαν κατ ευθείαν στην πολεοδομία!

Ερώτηση 2η :

Το πρόβλημα είναι ,το γιατί οι καταγγείλαντες, αναφέρθηκαν στο σύλλογο και όχι απ ευθείας στην πολεοδομία, ή το γιατί υπήρξε αυτή η δημοτική αυθαιρεσία ;

Αναρωτιούμαστε και εμείς, γιατί αυτή η προχειρότητα που εκθέτει τον δήμο ;
Είναι αδιάφορο το πώς έφτασε η καταγγελία στην πολεοδομία και ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή η αυθαιρεσία του δήμου!
Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος, σε συν/ξή του σε τοπική εφημερίδα (την 15-8-09), μας ενημερώνει, ότι από την επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου, της 14-1-09, απορρίφθηκε η μελέτη του αναψυκτηρίου που κατάθεσε ο δήμος, με την σημείωση 5 συγκεκριμένων παρατηρήσεων, για τις οποίες ώφειλε ο δήμος να απαντήσει και προς τις οποίες ώφειλε να τροποποιήσει τα σχέδιά του.

Στις 15-8-09 (δηλαδή μετά από 8 ολόκληρους μήνες!), ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος δηλώνει στην συνέντευξή του, ότι «σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, είμαστε στη φάση να απαντήσουμε στις παρατηρήσεις της επιτροπής αρχιτεκτονικού ελέγχου»!!!

Ερώτηση 3η :

Είναι δυνατόν, μετά από 8 ολόκληρους μήνες, να είμαστε ακόμη στη φάση «να απαντήσουμε»;
Ούτε το «κυπριακό πρόβλημα» να μελετούσαμε !
Είναι μια απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου.

Πάρα κάτω στην συνέντευξή του,της 15-8-09, ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος δηλώνει, ότι «εκπονούμε, τώρα, με την τεχνική υπηρεσία, ένα συνολικό πρόγραμμα για τον κοινόχρηστο χώρο του δημοτικού κήπου »!

Ερώτηση 4η :

Μετά από δυόμισυ χρόνια, τώρα θυμήθηκαν να εκπονήσουν μελέτη, για να κάνουν αυτά που θα έκαναν το 2007 ;

Και αυτή η μελέτη για τον δημοτικό κήπο, που γίνεται τώρα, θα «δεσμεύεται» από την αυθαίρετη επιλογή του αναψυκτηρίου, που το ξεκίνησαν πριν την εκπόνηση της μελέτης.

Ερώτηση 5η :

Είναι σοβαρό να έπεται η συνολική μελέτη, εκείνων των ουσιαστικών παρεμβάσεων, όπως είναι το συγκρότημα αναψυκτηρίου μετά τουαλετών;

Τελικά, η δημοτική αρχή αποδεικνύεται, σε ακόμη ένα θέμα, αυτό που επανειλημμένα την έχουμε καταγγείλει, δηλαδή πρόχειρη, ευκαιριακή, αποσπασματική, άνευ προγράμματος, άνευ σχεδιασμού και χωρίς μπούσουλα!

Οι πολίτες του Ρεθύμνου, ας κρίνουν αυτά τα γεγονότα, ας δουν πως πετιούνται τα δημοτικά χρήματα (προφανώς άλλο είναι το κόστος του 2007 και άλλο το σημερινό!), και ας διαπιστώσουν την προχειρότητα  και την αναποτελεσματικότητα, με την οποία λειτουργεί η νέα αντίληψη του δήμου μας!

Για τη «δημοτική κίνηση πολιτών»
Ο επικεφαλής
Νίκος Νίνος
δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία