"Έκλεισε" το ψηφοδέλτιο της ΝΔ...συνεχίζονται οι ζυμώσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Εκτύπωση

"Έκλεισε" το ψηφοδέλτιο της ΝΔ... συνεχίζονται οι ζυμώσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

11/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ένα νεανικό με άρωμα γυναίκας, φαίνεται σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πως θα είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ρέθυμνο.
Μέρα με τη μέρα, νέα πρόσωπα αλλά παλιά γνώριμα ακούγονται στις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, το ψηφοδέλτιο του
ο κ. Γ. Κατικάς
κόμματος στο νομό φαίνεται πως έχει κλείσει, με σίγουρες τις υποψηφιότητες της Όλγας Κεφαλογιάννη που συμμετέχει αυτοδίκαια, της νομαρχιακής συμβούλου Άννας Ζαχαριουδάκη- Ραπτάκη και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κατικά.

Για την τέταρτη υποψιότητα ακούγεται το όνομα της 27χρονης Αγάπης Γερογιαννάκη, η οποία έχει δεχθεί πρόταση και αξίζει να αναφερθεί πως εργάζεται ως ναυπηγός στην Αθήνα, ενώ είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ από το 2005.

Τώρα, στο αντίπαλο στρατόπεδο τα ονόματα των υποψηφίων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και  στο Ρέθυμνο, ανακοινώθηκαν χθες και επίσημα από το Εθνικό συμβούλιο του κινήματος. Πρόκειται για τη Μαρία Αρχοντάκη, τον Ηλία Λαμπίρη, το Μανόλη Όθωνα και το Γιάννη Δραμουντάνη.

Οι τελικές αποφάσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό αναμένεται να έχουν παρθεί μέχρι και αύριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, τα στελέχη του κόμματος θα παρουσιάσουν και επίσημα το ψηφοδέλτιό τους στο νομό.
Η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι του Ανδρέα Ξανθού ενώ δεν αποκλείεται τα υπόλοιπα τρία ονόματα, να είναι των υποψηφίων του συμμετείχαν και στις εθνικές εκλογές του 2007.
Την ίδια ώρα, το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας ανακοίνωσε χθες και επίσημα το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό.
Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι ο Νίκος Μανουσάκης, η Αθηνά Γιανναράκη, ο Μανούσος Μανουσογιάννης και ο Στέλιος Παυλάκης.

Μέχρι την προσεχή Κυριακή θα είναι γνωστά τα ονόματα που θα καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στο νομό.
Τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα προ ημερών έστειλαν δυο ονόματα υποψηφίων στα κεντρικά του κόμματος, ωστόσο στην πορεία προέκυψε και τρίτος ενδιαφερόμενος και για αυτό το λόγο καθυστερεί η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων, για τους οποίους κρατήται μια μυστικότητα.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως δε θα είναι οι ίδιοι υποψήφιοι του συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2007.
Από την άλλη πλευρά, στο ψηφοδέλτιο των οικολόγων πράσινων στο νομό Ρεθύμνου, υποψήφιος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νικηφόρου Φωκά, Απόστολος Αποστολάκης.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία