Έξω από τη μαρίνα πραγματοποιήθηκε η λαϊκή αγορά της Πέμπτης

Εκτύπωση

Έξω από τη μαρίνα πραγματο-ποιήθηκε η λαϊκή αγορά της Πέμπτης
 

  • Εκπρόσωποι της λαϊκής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο την ερχόμενη Πέμπτη να πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά επί της λεωφόρου Κουντουριώτη

11/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ακάθεκτοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, με τον δικό τους τρόπο, οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς. Μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, σήμερα οι άνθρωποι της λαϊκής έστησαν τους πάγκους έξω από την μαρίνα, όπου και διεξήχθη κανονικά η λαϊκή αγορά, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Άνδρες του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου ρύθμιζαν την κυκλοφορία, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κομφούζιο, ενώ δεκάδες ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους, στη λαϊκή αγορά της Πέμπτης, που σήμερα διεξήχθη στα πεζοδρόμια επί της οδού Eλευθερίου Bενιζέλου.

Παραγωγοί και έμποροι της λαϊκής αγοράς αρνούνται πεισματικά να μεταφερθούν στο ρέμα Συνατσάκη για τη λαϊκή αγορά της Πέμπτης και καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για αδιαφορία, παρά τις δεσμεύσεις που τους είχε δώσει ο δήμαρχος Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα.

«Δυο ώρες μιλήσαμε προχθες με τον κ. Τσιμπισκάκη, δυο ώρες με το ρολόι, τελικά φύγαμε χωρίς καμία δέσμευση», επισημαίνει ο πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, Κώστας Τσιμπίδης. Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο κ. Τσιμπίδης είχε παραχωρήσει σχετικές δηλώσεις στο ραδιόφωνο της "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" (AgoraRadio/Alpha FM-104,7) και στην εκπομπή "ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ" των Βασίλη Κασιμάτη & Εύη Κοσμά.

«Μετά από οκτώ ημέρες η πρώτη μας επαφή ήταν μόλις χθες με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ματθαίο Τσιμπισκάκη. Για την πρόταση επί της οδού Καποδιστρίου που είχαμε συζητήσει, την απέρριψαν. Ας συμβουλευτεί τον δήμαρχο Ηρακλείου, ο κ. Μαρινάκης, που έχει εννέα λαϊκές μέσα στην πόλη, πως μπορεί και τις τακτοποιεί. Ας τον συμβουλευτεί, να βρούμε και εμείς μια άκρη γιατί από εδώ και πέρα τίθεται θέμα επιβίωσης, πρέπει να βγάλουμε τα μεροκάματά μας, τα προϊόντα των παραγωγών είναι ευπαθή και τα πετάνε γιατί δεν έχουν τι να τα κάνουν. Από την πλευρά μας, εμείς οι έμποροι, έχουμε τη μια επιταγή μετά την άλλη να σφραγίζεται. Ξεκινάμε και έχουμε προβλήματα στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας», τονίζει ο πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς, Νίκος Δασκαλάκης.

Την ερχόμενη Πέμπτη οι άνθρωποι της λαϊκής δηλώνουν αποφασισμένοι να μεταφερθούν επί της λεωφόρου Κουντουριώτη για τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς, με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτή η κίνησή τους, καθώς η κυκλοφορία θα διεξάγεται μόνο από την οδό Μοάτσου.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία