Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο

11/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

παρακολουθήστε τις τηλεοπτικές δηλώσεις των υποψηφίων

Τέσσερις είναι συνολικά οι υποψήφιοι που καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κομουνιστικού κόμματος Ελλάδος στο νομό, το οποίο και έκλεισε χθες και παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πρώτος υποψήφιος με αλφαβητική σειρά είναι το Νίκος Μανουσάκης, μέλος του γραφείου περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος, γνωστός στο νομό Ρεθύμνου για την έντονη πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

Δεύτερος υποψήφιος είναι το ιδιωτικός υπάλληλος Μανούσος Δασκαλογιάννης, το οποίος είναι και μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ.
Τρίτη υποψήφια είναι τη Αθηνά Γιανναρά, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου.


Τελευταίος υποψήφιος είναι ο δημοσιογράφος Στέφανος Παυλάκης, ο οποίος από τα γυμνασιακά και φοιτητικά του χρόνια έλαβε μέρος στους διάφορους πολιτικούς, αντιφασιστικούς και ιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού και είχε μια πλούσια δραστηριότητα σε διάφορες αναπτυξιακές και πολιτιστικές προσπάθειες στο νομό.
 

«Ποια είναι τη επιλογή σήμερα για έναν αριστερό, ριζοσπάστη, προοδευτικό άνθρωπο, που έχει καταλάβει ότι τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη εναλλαγή τους είναι όχι απλώς ζημιά, αλλά κίνδυνος σε συνθήκες κρίσης; Είναι το ΚΚΕ!
Χωρίς να σημαίνει ότι διαφορετικές απόψεις καλύπτονται μέσα στο φάκελο που θα μπει στο ψηφοδέλτιο. Αυτές θα υπάρχουν και θα εμφανίζονται στην κοινή μας δράση, που την επιδιώκουμε, εκεί βεβαίως δεν μπορούν να καταργηθούν
», αναφέρει το γραμματέας της Ν. Ε. του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο, Στέλιος Αλεξάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Νίκος Μανουσάκης και Μανούσος Γιαννάκης καθώς και τη κυρία Αθηνά Γιανναρά, συμμετείχαν και στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2007 και ο δημοσιογράφος Στέφανος Παυλάκης συμμετέχει για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Στελέχη και μέλη του κόμματος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου, κάλεσαν τους πολίτες να καταψηφίσουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές τα δυο μεγάλα κόμμα και να στηρίξουν με την ψήφο τους το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας.

«Στην αυτοδυναμία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το λαός πρέπει να κατακτήσει την δική του αυτοδυναμία. Να απαντήσει στα εκβιαστικά διλήμματα, στον εκφοβισμό, στο ψέμα και στην παραπλάνηση. Και πριν από όλα αυτά να σκεφτεί ότι τα άδεια ταμεία, τα ελλείμματα, δεν οφείλονται σε αυτόν. Τα άδειασε η πλουτοκρατία, τα άδειασε η πολιτική των κυβερνήσεων, η οποία πάνω από όλα βλέπει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να σταθούν αυτοδύναμα με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακριβώς αυτό το πράγμα- Δυνατότητα του λαού να απαντήσει, να αντεπιτεθεί, να νικήσει στην πορεία. Δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός», επισημαίνει ο κ. Αλεξάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία