Ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ρεγκάτα Αιγαίου 2009.

Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ρεγκάτα Αιγαίου 2009
    

Στο αγωνιστικό μέρος της Aegean Regatta 2009 στην κατηγορία ORC Club, την τέταρτη θέση κατέκτησε το σκάφος "Νέαρχος" του Ι.Ο.Ρεθύμνου
(κλάση ORCC2), που έλαβε μέρος με χορηγούς το κοσμηματοπωλείο Chrissi Gallerou και την εταιρία HOTSoft.gr.
Την έβδομη θέση το σκάφος "Sea Lion" με τους νέους ιστιοπλόους από την φετινή σχολή (17η Σ.Ι.Α.Θ) του Ι.Ο.Ρεθύμνου (κλάση ORCC1).

Αναλυτικά, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που συμμετείχαν:
Με το σκάφος «ΝΕΑΡΧΟΣ» του Ι.Ο.Ρεθύμνου συμμετείχαν:
Κυβερνήτης: Βασιλάκης Μιχάλης
Πλήρωμα: Σιμιτζή Παναγιώτα, Σιμιτζή Εύα, Μιχελιουδάκης Γιάννης, Μπαρούνης Ραδάμανθυς

Με το σκάφος «Sea Lion» που ανήκει σε μέλη του ομίλου συμμετείχαν:
Κυβερνήτης: Παντρεμένος Χρήστος (πρόεδρος Ι.Ο.Ρ.
Πλήρωμα: Ψυχαράκη Ευρυδίκη, Πισκοπάκη Δέσποινα, Μπακιρτζή Δήμητρα, Πατεράκης Γιάννης, Καπετανάκης Θοδωρής, Φραγκιαδάκης Ματθαίος, Τουρνάκης Γιώργος

Η Aegean Regatta, που διοργάνωσε  για 9η χρονιά το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,  Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, άνοιξε πανιά στις 23 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 29 του μήνα, με μία διαδρομή στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ξεκινώντας από τον Εύδηλο Ικαρίας, συνεχίζοντας στο Καρλόβασι και το Βαθύ Σάμου και καταλήγοντας στους Λειψούς. Φέτος, η διαδρομή ήταν συνολικά 107 ναυτικών μιλίων.

Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί ήταν γρήγορος και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος.
Τα 73 ιστιοπλοϊκά ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον αγώνα, άλλοτε με ανέμους χαμηλής εντάσεως και άλλοτε με περισσότερα μποφόρ, γεγονός που πρόσφερε όμορφο θέαμα και έντονο συναγωνισμό στους περίπου 700 ιστιοπλόους.

Τα νησιά που φιλοξένησαν τον αγώνα ήταν υπέροχα με καλοσυνάτους ανθρώπους, όμορφες εκδηλώσεις και φιλική εξυπηρέτηση, που έκαναν όλους να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.

Επίσης, φέτος η Ρεγκάτα Αιγαίου εγκαινίασε δύο νέα λιμάνια, στον Εύδηλο και στο Καρλόβασι. Ανάμεσα στις άλλες εκδηλώσεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Τζακ Λόιντ που είναι ο διευθυντής του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο, του VOLVO OCEAN RACE, έκανε διάλεξη στο Καρλόβασι της Σάμου.

Η Ρεγκάτα του Αιγαίου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συνδύασε  τον αθλητικό χαρακτήρα με τον πολιτιστικό, καθώς παράλληλα με τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες διοργανώθηκαν και εκδηλώσεις που είχαν ως στόχο να αναδείξουν και να προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία