Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι δικηγόροι του Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι δικηγόροι του Ρεθύμνου
 

  • Πάγιο αίτημα του κλάδου η απομάκρυνση της υποθηκοφύλακα
  • Αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα

09/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μετά από ένα χρόνο περίπου, οι δικηγόροι του Ρεθύμνου επιστρέφουν και πάλι δυναμικά σε κινητοποιήσεις, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση της προϊσταμένης του υποθηκοφυλακείου και του κτηματολογικού γραφείου Ρεθύμνου.

Ο λόγος; ... Οι δικηγόροι του Ρεθύμνου διαμαρτύρονται, καθώς όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά τις συναλλαγές τους στις νευραλγικές αυτές υπηρεσίες και για αυτό το λόγο μέχρι και αύριο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

«Ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου βρίσκεται σε 48ωρη προειδοποιητική αποχή, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Την απόφαση αυτή την πήρε το διοικητικό συμβούλιο μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από την προηγούμενη γενική συνέλευση, η οποία έδωσε την εντολή στα πλαίσια των συνεχιζόμενων από πέρσι κινητοποιήσεών μας, με αίτημα την απομάκρυνση της υποθηκοφύλακα Ρεθύμνου, να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, για κήρυξη αποχής και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας», σημειώνει ο γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, Νίκος Μιχελάκης.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι του Ρεθύμνου, σήμερα εκδικάζονται από το πειθαρχικό συμβούλιο στο πρωτοδικείο δυο πειθαρχικές διώξεις κατά της υποθηκοφύλακα, εν αγνοία τους.

Υπενθυμίζεται, ότι η μια μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2007 από τον δικηγορικό σύλλογο Ρεθύμνου, με αφορμή την απόσυρση, χωρίς υπουργική απόφαση των παλαιών βιβλίων του υποθηκοφυλακείου. Παρά τις ενστάσεις των δικηγόρων, μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στην υποθηκοφύλακα.

Τώρα, η δεύτερη πειθαρχική δίωξη που εκδικάζεται σήμερα αφορά στην μη μεταγραφή της πράξης εφαρμογής του Κουμπέ από την προϊσταμένη του υποθηκοφυλακείου. 

«Στις πειθαρχικές αυτές διαδικασίες, και αυτή είναι η έκπληξή μας, μέχρι στιγμής δεν μετέχει ο δικηγορικός σύλλογος. Ιδιαίτερα, όσον αφορά στην σοβαρότατη αναφορά και καταγγελία που έχει κάνει για την απόσυρση των παλαιών βιβλίων του υποθηκοφυλακείου, δεν κληθήκαμε στην διαδικασία και δεν μετέχουμε. Βέβαια, αυτό μας έχει προβληματίσει, θα δούμε για ποιο λόγο έχει γίνει και τι πρέπει να πράξουμε από εδώ και πέρα», επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, σε νέο διοικητικό συμβούλιο του κλάδου θα καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν οι δικηγόροι του Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία