Εορτασμός της Γέννησης της Θεοτόκου στα Μυριοκέφαλα

Εκτύπωση

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Γέννηση της Θεοτόκου στα Μυριοκέφαλα

09/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η γέννηση της Θεοτόκου στα Μυριοκέφαλα του δήμου Λαππαίων. Εκατοντάδες πιστοί, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης.
Η Αγία Ζωή της Θεοτόκου, από τη γέννησή της και μετά, είναι συνυφασμένη με θαυμαστά γεγονότα και γεμάτη από εξαιρετικές ευλογίες.

Με την ολοκλήρωση του εκκλησιαστικού τελετουργικού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της μεγαλόχαρης, παρουσία πλήθους προσκυνητών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την περιφορά της εικόνας συνόδευσε άγημα του ομίλου βρακοφόρων Κρήτης.

"Χιλιάδες είναι οι πιστοί οι οποίοι επιθυμούν να εκφράσουν την αγάπη και το σεβασμό τους προς την υπεραγία Θεοτόκο. Εύχομαι λοιπόν να έχουμε όλοι υγεία και να συνεχίσουμε να ερχόμαστε και τα επόμενα χρόνια στον ιστορικό αυτό χώρο, όπου πριν από 1000 χρόνια ο όσιος Ιωάννης ο Ξένος, ο μεγάλος ιεραπόστολος της Κρήτης, όρισε την Παναγία των Μυριοκεφάλων ως έδρα της ιεραποστολικής δράσης του", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Άνθιμος.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα, προσκυνητές στην Παναγία, σε αυτήν την ιστορική Μονή για να εναποθέσουμε τις προσευχές και τις ελπίδες μας, να αντλήσουμε δύναμη για να μπορέσουμε όλοι, ο καθένας από το μετερίζι που έχει ταχθεί να αγωνίζεται, να δώσουμε στη σημερινή ανθρώπινη κοινωνία τις προϋποθέσεις για πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία. Θα ήθελα να ευχηθώ στους κατοίκους των Μυριοκεφάλων, του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης, η υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει και να φρουρεί και να είναι η πρέσβειρα στα έργα όλων, να χαρίζει υγεία και μακροημερία στον Μητροπολίτη και στον κλήρο, ώστε να μπορούν να υπηρετούν αυτόν τον ωραίο, ένδοξο και ιστορικό λαό, το λαό της Κρήτης. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, η ευλογία του Θεού να είναι στα σπίτια σας και στα έργα σας», σημείωσε ο ιερέας Ιωάννης Λελεδάκης. 

Το δικό τους μήνυμα για τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης έστειλαν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

"Ιδιαίτερη σημασία αποκτά για τους Ρεθεμνιώτες, το μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας της Μυριοκεφαλίτισσας. Με χαρά διαπίστωσα ότι οι νέοι ,συγκριτικά με τις περασμένες χρονιές, ήταν περισσότεροι" τόνισε ο νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία