Συνεχίζονται οι ζυμώσεις σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ

Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ


09/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη
Σε πυρετώδεις διεργασίες ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου βρίσκονται και τα μέλη της γραμματείας του Κ.Κ.Ε. στο Ρέθυμνο για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα στα οποία έχει καταλήξει το κόμμα τοπικά, είναι οι κύριοι Νίκος Μανουσάκης και Μανούσος Μανουσογιαννάκης, οι οποίοι συμμετείχαν και στο ψηφοδέλτιο του 2007.
Οι ζυμώσεις όμως συνεχίζονται για την αναζήτηση δυο ακόμα ονομάτων, προκειμένου να κλείσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος και στο νομό Ρεθύμνου.

«Δίνουμε τη μάχη της ψήφου παράλληλα βέβαια με την μάχη στο μαζικό κίνημα. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν τα ψηφοδελτία, μέχρι αύριο περιμένουμε να λήξουνε και οι τελευταίες εκκρεμότητες, εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν είμαστε κόμμα υποψηφίων. Με την έννοια ότι όλα τα μέλη του κόμματος, οι φίλοι και οι οπαδοί, τα μέλη της κομμουνιστικής νεολαίας Ελλάδας θα δώσουν τη μάχη της ψήφου, τη μάχη ώστε ο λαός να κάνει ένα βήμα παραπέρα», σημειώνει το μέλος επιτροπής περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, Βασίλης Μητρόπουλος.

Τώρα, σύμφωνα και με το μέλος επιτροπής περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, δε θα υπάρξουν εκπλήξεις στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό.

"Εκπλήξεις όπως αυτές του ΛΑΟΣ με τον κ. Ψινάκη δε νομίζω ότι θα έχουμε και δεν περιμένουμε να έχουμε. Άλλωστε, δε θα ήμασταν τέτοιο κόμμα. Θα έχουμε στελέχη του κόμματος, ανθρώπους που υποστηρίζουν το κόμμα, υπάρχουν σκέψεις για διάφορους ανθρώπους, το κριτήριο για εμάς είναι άνθρωποι που ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα".

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν τα μέλη της γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στην αναζήτηση μια γυναίκας υποψήφιας, ενώ αναζητείται υποψήφιος άνδρας είτε από την πρώην επαρχία Αγίου Βασιλείου είτε από την περιοχή του Μυλοποτάμου.

Τα μέλη της γραμματείας του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο καλούν τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τις επικείμενες εθνικές εκλογές, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στο κομμάτι των λαϊκών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, που αισθάνονται προδωμένοι από το κόμμα, τους απλούς ανθρώπους της ΝΔ που προδώθηκαν. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι το εξής, η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι αντιλαϊκή, είτε θα είναι αυτοδύναμη, είτε αυτοδύναμη σε συνεργασία. Η μόνη επιλογή που έχει ο λαός είναι ισχυρό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός», επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος.

Τώρα, από την πλευρά του ΣΥΝ ακούγονται ονόματα που και στο παρελθόν έχουν "πρωταγωνιστήσει" στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως αυτό του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Ανδρέα Ξανθού, του Μιχάλη Ανδρουλάκη, της Δήμητρας Ντρέκη και του Γιώργου Βλαστού, που ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, αύριο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, μετά και τη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έστειλαν δυο ονόματα υποψηφίων στα κεντρικά του κόμματος.
Τα ονόματα αυτά των υποψηφίων, αναμένεται να κάνουν και την έκπληξη στο κόμμα τοπικά, καθώς δεν είναι κανένας από τους υποψήφιους των προηγούμενων ψηφοδελτίων του κόμματος. Η τελική επιλογή αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή από τα κεντρικά του ΛΑΟΣ.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία