"Θολό" ακόμα το τοπίο στη Ν.Δ. για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου

Εκτύπωση

"Θολό" ακόμα το τοπίο στη Ν.Δ. για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου
 

  • Σίγουρες υποψηφιότητες:  Όλγα Κεφαλογιάννη & Άννα Ζαχαριουδάκη- Ραπτάκη

08/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Σε πυρετώδεις διεργασίες ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου βρίσκει, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, τα κόμματα η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου από σήμερα. Σε θέση μάχης βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία και στο νομό Ρεθύμνου, που καλούνται, μέσα σε διαφορετικό κλίμα το καθένα, να καταλήξoυν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και στα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

Ωστόσο, αν και στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους υποψήφιους στο νομό, στο αντίπαλο στρατόπεδο οι διεργασίες αλλά και οι συζητήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου σε τοπικό επίπεδο.

Η νομαρχιακή σύμβουλος και ιατρός Άννα Ζαχαριουδάκη- Ραπτάκη είναι το δεύτερο όνομα που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας μαζί με την βουλευτή κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τη στιγμή που οι συζητήσεις εντός των πολιτικών φορέων συνεχίζονται.
Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ρέθυμνο θα έχει άρωμα γυναίκας, καθώς πληροφορίες θέλουν και τρίτη γυναίκα να καταλαμβάνει μια θέση στους υποψήφιους του κόμματος. Την ίδια ώρα σε ό,τι αφορά στα ονόματα των Γιάννη Γαϊτάνη και Κωστή Μαθιουδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι δεν δέχονται να είναι υποψήφιοι.

Τώρα στο τραπέζι των συνομιλιών έχουν πέσει και άλλα πρόσωπα και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, Σπύρος Καλαϊτζαντωνάκης, ξεκαθάρισε άλλωστε σε δηλώσεις του πως μέχρι την Παρασκευή θα έχει κλείσει ο συνδυασμός.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην διαγραφή του Κωστή Σχοινά από το κόμμα της ΝΔ και το ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι του να αποφασίσουν να στηρίξουν άλλα κόμματα και πιο συγκεκριμένα τα μικρά κόμματα στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Σπύρος Καλαϊτζαντωνάκης, τόνισε:
«Ουδείς αναντικάστατος στο κόμμα. Σαφώς και επηρεάζει τους πολίτες αυτή η συγκυρία, γιατί ο Κωστής Σχοινάς προσέφερε, από εκεί και πέρα υπάρχουν ψηφοφόροι, οι οποίοι είναι άκρως προσωπικοί αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ψηφίζει το κόμμα. Οι διαφορές κατά την άποψή μου δε θα είναι μεγάλες».

Οι διεργασίες στα κομματικά επιτελεία συνεχίζονται και σήμερα το βράδυ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα συνεδρίαση, στην οποία θα κατατεθούν προτάσεις για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία