Δύσκολο για φέτος...

Εκτύπωση

Δύσκολο για φέτος...

Πέρυσι τέτοια εποχή, για τους αναγνώστες της στήλης, είχα χρήσει φαβορί του τίτλου τον Ολυμπιακό και όπως όλοι γνωρίζουν, έτσι κι έγινε.
Ήταν η πιο εύκολη πρόβλεψη που έχω κάνει. Θα κάνω και φέτος πρόβλεψη αφού πρώτα αναλύσω το σκεπτικό μου.

07/09/09
του Μηνά Μπεγέτη

Μεγάλα φαβορί για φέτος είναι οι αιώνιοι. Παρά πολύ δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που θα μπει σφήνα στο δίδυμο. Αν το κάνει κάποια ομάδα, μπορεί μόνον η ΑΕΚ. Σε αυτό είμαι κάθετος.
Καλές οι ενισχύσεις των δυο μεγάλων του βορρά και αυτό τους εξασφαλίζει τα πλει-οφ και μέχρι εκεί.
Η πεντάδα λοιπόν δεν σπάει, θα εκπλαγώ πολύ αν οι πρώτοι 5 δεν είναι αυτές οι ομάδες, οπότε ξέρουμε από τώρα ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη του χρόνου. Ο Άρης θα είναι καλύτερος από πέρυσι και ο ΠΑΟΚ στα ίδια επίπεδα ίσως λίγο πιο κάτω.
Η ΑΕΚ θα είναι σαφώς καλύτερη και πιο γρήγορη από πέρυσι αλλά πάλι αργά ήρθαν πολλοί παίχτες.

Και πάμε τώρα στα φαβορί.
Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια πλεονεκτήματα την Αυτοκρατορία του και το Καραϊσκάκη για έδρα. Αυτά τα δυο στοιχειά αποβάλουν το άγχος από τον νταμπλούχο και τρανό παράδειγμα είναι ο τελικός του Κυπέλλου που ενώ δέχτηκε γκολ στο 90ο λεπτό, όλοι πίστευαν ότι κάτι θα γίνει και ότι το ματς δεν ήταν τελειωμένο όπως είναι το λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις. Και έτσι έγινε. Άλλο ένα θετικό είναι ότι οι Πειραιώτες έχουν μακρά την καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα. Αυτά είναι τα θετικά. Τα αρνητικά είναι η αλλαγή προπονητή, που μέχρι τώρα τα πάει πολύ καλά βάση αποτελεσμάτων και η μη αντικατάσταση ορισμένων παιχτών. Κατ?εμέ ο ΟΣΦΠ ήταν καλύτερος πέρυσι.

Η εικόνα πάντως και των δυο διοικήσεων φέτος είναι ποιος θα το χαρίσει στον άλλον. Γιατί και οι δυο αυτές ομάδες χολιαζόντουσαν μίνιμουμ δυο μεταγραφές. Στον Παναθηναϊκό πιστεύω ότι μετά από πολλά χρόνια είναι η καλύτερη επιθετικά ομάδα στην Ελλάδα. Κατσουράνης, Σισέ και Λέτο είναι πολύ καλές μεταγραφές και ανέβασε τον αριθμό ποιοτικών παικτών στον ΠΑΟ τουλάχιστον σε 7 θέσεις ( τη σειρά των παιχτών δεν την έβαλα τυχαία). Τα αλλά ατού του ΠΑΟ είναι το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και το γεγονός ότι δεν παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από εκεί και πέρα τολμώ να πω ότι η λογική μου λέει Ολυμπιακό αλλά η διαίσθησή μου... Παναθηναϊκό.
Σπάνια χάνει η λογική από την διαίσθηση αλλά για φέτος θα χρήσω φαβορί τον ΠΑΟ!

Υ.Γ.1 Πέρυσι δυο πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ο ΟΣΦΠ ήταν πιο ποιοτικός και ο ΠΑΟ πιο γυμνασμένος σαν ομάδα. Η ψαλίδα στην ποιότητα έκλεισε. Σε φυσική κατάσταση, έκλεισε;

Υ.Γ.2 Επειδή το πρωτάθλημα παίζεται και από κάτω.
Φαβορί για αποχαιρετισμό για φέτος είναι η Λειβαδιά, ο Πάνθραξ και η Καβάλα.


 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία