Γ. Παπακωνσταντής: "Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέρρευσε"

Εκτύπωση

Γιώργος Παπακωνσταντής
Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ

"Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέρρευσε "

05/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη 

Στα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και στις προσπάθειες των εκάστοτε πρωθυπουργών που πέρασαν από το κίνημα και άφησαν την δική τους σφραγίδα στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντής εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στο κόμμα της ΝΔ, τονίζοντας πως η πολιτική της υπήρξε καταστροφική για τον τόπο και πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει καταρρεύσει.

"Όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, όσες φορές υπήρξε κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση, ιδιαίτερα όμως την περίοδο ?89-?93 αλλά και τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, αντί να χτίσει πάνω σε αυτά που βρήκε, η πολιτική της υπήρξε καταστροφική για τον τόπο και όπως το 1993 το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από τους πολίτες να βγάλει τη χώρα από την κρίση, έτσι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Να δώσει ελπίδα σε ένα λαό που για πεντέμισι χρόνια τώρα νιώθει ότι εξαπατήθηκε εικτρά".

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο για να κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων έχει ξεκινήσει ενώ μέχρι και σήμερα το βράδυ, όπου λήγει η προκαθορισμένη ημερομηνία, όσοι πολίτες ενδιαφέρονται μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντής στη συνέχεια απήυθηνε ανοιχτό κάλεσμα προς τους Ρεθεμνιώτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να μην αφήσουν την αδιαφορία και την αποχή να τους καταβάλλει.

"Κάθε πολίτης που επιθυμεί να αυτοπροταθεί ή που πιστεύει ότι κάποιον άλλο μπορεί να προτείνει, μέχρι και αύριο το βράδυ μπορεί να υποβάλλει την πρότασή του είτε στο site του ΠΑΣΟΚ είτε καταθέτοντας σχετική πρόταση στις αντίστοιχες νομαρχιακές επιτροπές".

Σε ό,τι αφορά τώρα τις δημοσκοπήσεις που δίνουν σαφές προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπακωνσταντής, εξέφρασε αρχικά την αισιοδοξία του, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως είναι δύσκολο για την ΝΔ να πάρει ξανά στα χέρια της την κυβέρνηση της χώρας.

"Νομίζω ότι η ΝΔ, χρησιμοποίησα την έκφραση της κατάρρευσης, και πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο για να πάρει αυτό που λέμε πολιτικές πρωτοβουλίες.
Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει οπωσδήποτε στο νου του την προσπάθεια για να πετύχει την αυτοδυναμία, ανεξάρτητα από την διαφορά, που πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη και αμέσως μετά από αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών. Τα προβλήματα μέρα με τη μέρα συσσωρεύονται, νομίζω ότι δεν υπάρχει τομέας που να έχει πάρα πολλά προβλήματα και νομίζω ότι η πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ είναι η κυβερνητική πολιτική που θα εφαρμόσει από την επόμενη ημέρα των εκλογών
".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία