Υπόμνημα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες αρχές για τον ΒΟΑΚ από την πρωτοβουλία πολιτών

Εκτύπωση

Υπόμνημα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες αρχές για τον ΒΟΑΚ από την πρωτοβουλία πολιτών

Τέσσερις προτεραιότητες θέτει η πρωτοβουλία πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την προώθηση της οδικής ασφάλειας, στις αρχές και τους βουλευτές του νομού.

05/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο βόρειο οδικό άξονα και το γεγονός ότι εδώ και χρόνια συνεχίζεται το τραγικό αυτό μακελειό, χωρίς οι αρμόδιες αρχές να αναλαμβάνουν καμία οργανωμένη δράση, ώθησε την πρωτοβουλία πολιτών να κοινοποιήσει τόσο στις αρχές του νομού, όσο και στους αρμόδιους υπουργούς, υπόμνημα διαμαρτυρίας, εκθέτοντας την σοβαρότητα αλλά και την τραγικότητα της κατάστασης των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη και ειδικότερα στο βόρειο οδικό άξονα.

Ως πρώτη προτεραιότητα η πρωτοβουλία πολιτών θέτει την τοποθέτηση διαχωριστικού στηθαίου κατά μήκος της εθνικής οδού.
Μια ενέργεια η οποία, σύμφωνα με τα μέλη της κίνησης, θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα τροχαία ατυχήματα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο στην Κρήτη έχουμε 100 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα και στο Ρέθυμνο κατά μέσο όρο 18.

"Το διαχωριστικό στηθαίο ας γίνει όπου το επιτρέπουν οι μελέτες και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του δρόμου και ακόμη ας προσαρμοστεί η κατασκευή του στις υπάρχουσες ή τις μελλοντικές μελέτες για τον ΒΟΑΚ.
Και ζητάμε το διαχωριστικό στηθαίο, γιατί δεξιά και αριστερά του ΒΟΑΚ τα εικονοστάσια συνεχώς πληθαίνουν...κι ο κόσμος και οι οικογένειες των θυμάτων οργίζονται και αγανακτούν ...και προσπαθούν να εξηγήσουν τα πολλά "γιατί"...και στρέφονται κατά των πάντων...Και η συλλογιστική κάποιων ότι φταίει οδηγός...αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα δεν δικαιολογεί κανένα μας... και τούτο γιατί ο οδηγός δεν είναι μόνο ο ασυνείδητος... αλλά και ο συνετός που σκοτώνεται από τον ασυνείδητο... και αυτός που κάνει ένα απλό λάθος... και αυτός που αισθάνεται ξαφνικά μια αδιαθεσία... ή παθαίνει καρδιακή ανακοπή... Γι αυτό και παρεμβαίνει η πολιτεία και σκέφτεται και υλοποιεί ασφαλείς δρόμους... και διασφαλίζει και τον καλό και συνετό οδηγό και την οικογένειά του"
, επισημαίνει ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την προώθηση της οδικής ασφάλειας, Γιώργος Καραβιώτης.

  • Η οργανωμένη παρουσία της αστυνομίας όλο το 24ωρο στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης
  • η δημιουργία και λειτουργία γραφείου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε κάθε αστυνομική διεύθυνση του νησιού 
  • η αποκέντρωση της ΕΥΔΕΒΟΑΚ για να μπορεί η κάθε τοπική νομαρχία ή άλλη υπηρεσία να δίνει άμεσες λύσεις στα όποια προβλήματα δημιουργούνται κατά μήκος της εθνικής οδού.

Αυτές είναι μερικές από τις βασικές προτεραιότητες που θέτει η κίνηση υπόψιν των αρμόδιων αρχών, καθώς η αιματοχυσία στην άσφαλτο άπτεται και σχετίζεται κατά δραματικό τρόπο με τη ζωή και τη σωματική ακεραιτότητα των πολιτών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία