Ο Λαμπίρης πρόεδρος στη Βουλή των Εφήβων

Εκτύπωση

Ο Λαμπίρης πρόεδρος στη Βουλή των ΕφήβωνΣε συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων θα προεδρεύσει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης, μετά από προσωπική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα.

O θεσμός της Βουλής των Εφήβων, εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Βουλή των Ελλήνων, το σχολικό έτος 1995-1996, λειτουργεί σε ετήσια βάση και απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης λυκείων και τεχνικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων της Ελλάδας, της Κύπρου και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Από το 2003, διοργανώνεται από το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, υπό την εποπτεία επιτροπής προσωπικοτήτων και αποσκοπεί στην καλλιέργεια θετικής στάσης των νέων απέναντι στη συμμετοχή στα κοινά, καθώς και τη μύησή τους στις αξίες, του κανόνες και τις πρακτικές της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαμπίρης δήλωσε ότι με χαρά δέχθηκε την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, αφού πάντα πίστευε στην πολιτική κοινωνικοποίηση των νέων, ο λόγος των οποίων χαρακτηρίζεται από την αμφισβήτηση και το όραμα, στοιχεία απαραίτητα περισσότερο από ποτέ στη σημερινή εποχή. Εξάλλου, ο καθηγητής είχε πάντοτε άριστες σχέσεις με τη φοιτητική κοινότητα.
Οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων της ΙΔ΄ Συνόδου 2008-2009 ξεκινούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και  θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία