Πρώτη προεκλογική συνέντευξη Όλγας.

Εκτύπωση

Πρώτη προεκλογική συνέντευξη Όλγας.
 

  • Μίλησε εφ΄όλης της ύλης ενώ απάντησε και σε  πολλά ερωτήματα καίρια των δημοσιογράφων.

Παρακολουθήστε τηλεοπτικά
το θέμα
εδώ:4/09/09
του Βασίλη Κασιμάτη

"Ποδαρικό"  για το Ρέθυμνο, στη νέα προεκλογική αναμέτρηση έκανε η  Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών, η οποία παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

H κ. Κεφαλογιάνη ήταν ιδιαίτερα ήρεμη, ενώ εμφανίστηκε με εξαιρετική σιγουριά όσον αφορά στην επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Σχετικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου απάντησε ότι όλα ακόμα είναι ανοιχτά, αλλά αυτή τη στιγμή όλοι οι άνθρωποι του κόμματος πρέπει ενωμένοι να πορευτούν για το καλό του κόμματος αλλά και του τόπου.
Σχετικά με τη θέση της για το θέμα της «κλήσης» Κωστή Σχοινά από τη Ρηγίλλης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., η Βουλευτής απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας «ακόμα και οι όποιες παλιές ιστορίες, αυτή τη στιγμή πρέπει να μπουν στην άκρη για το κοινό συμφέρον της παράταξης και του Ρεθύμνου
Να ενημερώσουμε ότι η παρουσία Κ. Σχοινά στο ψηφοδέλτιο είναι εφικτή τεχνικά, αφού θυμίσουμε ότι οι κ.κ. Σουφλιάς και Τατούλης μετείχαν στο παρελθόν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. όντας διεγραμένοι, αλλά κατόπιν σχετικής πρόκλησης από το "διοικητήριο" της Ρηγγίλης, με στόχο την ενότητα και τη συσπείρωση του κόμματος προεκλογικά.

Στην τοποθέτηση της ανέφερε τα εξής :

«Η προκήρυξη Εθνικών Εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, ήρθε ως φυσικό αποτέλεσμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ήδη οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι ορατές.
Και η αλήθεια είναι πως έχουμε δύο πολύ δύσκολα και κρίσιμα χρόνια μπροστά μας.

Αν αρνηθούμε την αλήθεια αυτή, αν πιστέψουμε πως έχουμε στη διάθεσή μας ευχάριστες και ανώδυνες λύσεις, τότε το κόστος για τον τόπο, για όλους τους πολίτες, θα γίνει δυσβάσταχτο.
Απέναντι στην πραγματικότητα αυτή υπάρχει μόνο ένας δρόμος που προσφέρει ελπίδα και προοπτική: Να πάρουμε, χωρίς καθυστερήσεις όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όχι πρόσκαιρα. Αλλά μακροχρόνια.
Έχοντας δε ως δεδομένο ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, επισημαίνουμε ότι εξωπραγματικές και συνεπώς ανεφάρμοστες υποσχέσεις δεν βοηθούν.

Τα αναγκαία μέτρα δεν είναι ευχάριστα.
Όμως μόνο αυτά μπορούν να διασφαλίσουν την πρόοδο του τόπου προς όφελος όλων των πολιτών.
Και είναι γεγονός, ότι τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι σήμερα συνέβαλαν στο να μετριαστούν οι συνέπειες της κρίσης.

Οι επιπτώσεις της κρίσης θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο επώδυνες για τη χώρα μας, αν η οικονομία τα τελευταία χρόνια δεν είχε κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου. Βήματα, που λειτούργησαν ως ασπίδα στις χειρότερες συνέπειες της κρίσης. Γι αυτό η ύφεση δεν υπήρξε τόσο βαθιά στη Ελλάδα, όσο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Γι αυτό η ανεργία, παρόλο που έχει αυξηθεί, δεν πήρε εκρηκτικές διαστάσεις όπως συνέβη στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Υπήρξε προνοητικότητα από πλευράς της Κυβέρνησης Καραμανλή σε κρίσιμους κλάδους.
Η εγγύηση των καταθέσεων απέτρεψε τον πανικό.
Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας συνέτεινε στη μείωση των προβλημάτων, που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση.
Ειδικότερα μέτρα σε συγκεκριμένους κρίσιμους κλάδους, όπως στον τουρισμό, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βοήθησαν τόσο στην οικονομία, όσο και στην απασχόληση.

Βεβαίως έγιναν και λάθη. Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία έχουμε το πολιτικό ύψος να τα αναγνωρίζουμε και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Ξέρουμε, ότι σε κάποιους τομείς θα έπρεπε, ως Κυβέρνηση, να κάνουμε βαθύτερες τομές, έστω και με κόστος εντονότερων αντιδράσεων αντιπολίτευσης και συνδικάτων.

Όπως ξέρουμε, και το ξέρουν όλοι οι πολίτες, τη μεγάλη ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας, τη φέρουν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια, το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η απόδοση ευθυνών, που αφορούν στα χρόνια πριν την κρίση. Αυτό δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Ένα ενδιαφέρει και είναι τώρα το ζητούμενο: πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται, χτίζοντας τις βάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Και έχουμε μπροστά μας τρεις προκλήσεις για την οικονομία.
Πρώτον, τα επόμενα δύο χρόνια να επιβληθεί ο αυστηρότερος δυνατός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αποδοτικότητά τους.
Δεύτερον, ήρθε η ώρα να υπάρξει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς καμία σκέψη για το πόσες ομάδες θα ενοχληθούν. Διότι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποτελεί εστία κοινωνικής αδικίας.
Τρίτον, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές που δημιουργούν νέες δομές και λειτουργούν ευεργετικά σε μακροχρόνια βάση, διασφαλίζοντας την οικονομική ανάπτυξη.
Αυτές οι τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν. Γιατί τις χρειάζεται ο τόπος, όχι γιατί τις ζητάει η Ε.Ε.
Αυτές είναι οι τρεις προτεραιότητες στις οποίες είναι ανάγκη να δώσουμε έμφαση για να κινηθεί η οικονομία της χώρας και να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κρίσης.

Και η Νέας Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτές και να παλέψει για να οδηγήσει με ευθύνη τη χώρα στο μέλλον.
Και τονίζω τη λέξη ευθύνη, σε αντιπαράθεση των όσων ανεύθυνα το ΠΑΣΟΚ έχει πράξει και έχει πει το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Πρώτον: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί μια απαράδεκτη στάση: "Δεν ψηφίζω τον Κάρολο Παπούλια ως Πρόεδρο, εκβιάζω εκλογές και μετά θα τον ψηφίσω". Πρόκειται για συμπεριφορά με πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα. Δεύτερον: «Με τον εκβιασμό αυτό οδηγεί τη χώρα σε αναπόφευκτες εκλογές στις αρχές του 2010 και σε μακρά προεκλογική περίοδο. Είναι συμπεριφορά ακραίας ανευθυνότητας, απέναντι στους θεσμούς, την οικονομία και τον τόπο.
Όμως η χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο.

Και μάλιστα με μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που δυστυχώς πολιτεύεται με ανευθυνότητα και λαϊκισμό.
Αυτό θα ήταν ό,τι χειρότερο για την οικονομία.
Θα προκαλούνταν κοινωνικές εντάσεις.
Οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουν.

Γι αυτό και με τη γενναία απόφαση του ο Πρωθυπουργός, έρχεται και ζητά από τον Κυρίαρχο λαό να λάβει τις αποφάσεις του.
Να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να αναδείξει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, για να δώσει τη μεγάλη μάχη και να οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική σταθερότητα.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν.
Και είμαστε βέβαιοι ότι για ακόμα μία φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

Πρώτον: Γιατί προτείνουμε το μόνο δρόμο με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Το δύσκολο δρόμο της ευθύνης που ανταποκρίνεται σε πιεστικές συγκυρίες, δηλαδή σκληρά μέτρα με κοινωνικό όφελος έναντι του εύκολου δρόμου της ανευθυνότητας, που αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο, δηλαδή ευχάριστα μέτρα με κοινωνικό κόστος.
Δεύτερον: Γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει κανένα σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Γενικολογίες, υποσχέσεις σε όλους και ευχάριστα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με μια σοβαρή οικονομική πρόταση.
Τρίτον: Γιατί επενδύουμε στην ωριμότητα των πολιτών. Στους πολίτες εναπόκειται ποια οικονομική πολιτική και ποιες αντιλήψεις θα επιλέξουν. Οι πολίτες ξέρουν, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καλλιεργεί ψευδαισθήσεις.

Ξέρουν επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα στόχο: Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε, θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα γερές βάσεις για την Οικονομία, που θα διασφαλίσουν μακροχρόνια πρόοδο για τον τόπο μας.

Γι αυτό οι Έλληνες θα ψηφίσουν και πάλι Νέα Δημοκρατία.
Οι δε, Ρεθυμνιώτες έχουν πρόσθετους λόγους να στηρίξουν την παράταξή μας.

Διότι από το 2004 μέχρι σήμερα στο νομό Ρεθύμνου έγιναν τόσα πολλά έργα, όσα δεν είχαν γίνει σε καμία άλλη χρονική περίοδο στο παρελθόν.
Συνολικά από το 2004 έως σήμερα οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν υλοποιήσει σε ολόκληρο το νομό μας δημόσια έργα συνολικού ύψους 244.682.989 ευρώ !

Είναι έργα που βλέπουμε απ άκρη σ άκρη του νομού.
Μεταξύ αυτών 30 νέα σχολεία, το Βιοτεχνικό Πάρκο, η ολοκλήρωση του Φράγματος Ποταμών, ο Αμαριώτικος Δρόμος, παρεμβάσεις που έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης μας, τεράστια έργα υποδομής που άνοιξαν το δρόμο της ανάπτυξης για το Ρέθυμνο, το οποίο παραλάβαμε σε φάση εγκατάλειψης και ερήμωσης, με τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμμα.

Την ίδια ώρα:
Η προώθηση των μελετών για την αξιοποίηση του Φράγματος Πλατύ Ποταμού με εξασφαλισμένες πιστώσεις για τα έργα είναι γεγονός.
Η νέα σελίδα που άνοιξε για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων της Κρήτης με τις πρώτες χρηματοδοτήσεις να τρέχουν, είναι τεράστιας σημασίας παρέμβαση

Η προώθηση των διαδικασιών ανέγερσης νέου νοσοκομείου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η προώθηση των μελετών για την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης γίνεται με ταχείς ρυθμούς.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου εξελίσσονται και γενικότερα όλα τα μεγάλα έργα και τα μεγάλα του νομού έχουν ανοίξει και επιλύονται, έτσι όπως ανοίξαμε και λύσαμε το «γόρδιο δεσμό» του πολεοδομικού προβλήματος των ορίων 61 οικισμών, το γνωστό θέμα της ζώνης των 800 μέτρων που υπονόμευε για χρόνια την τοπική οικονομία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ισχυριστώ, ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα του νομού.

Σαφώς και δεν τα λύσαμε.
Όμως δεν τα αφήσαμε στην τύχη τους.
Δεν μιλήσαμε ποτέ αόριστα για αυτά και δεν δώσαμε καμία ψεύτικη υπόσχεση.

Και αυτή είναι η διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ.
Κοιτάζουμε τον κόσμο στα μάτια και του λέμε την αλήθεια.
Και με την ίδια ειλικρίνεια ζητούμε και τώρα ανανέωση της λαϊκής εντολής για να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό μας έργο και να ανακόψουμε το κύμα της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, που χτυπάει αλύπητα και τη χώρα μας.

Ευχαριστώ.»

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία