Έστησαν έξω από την μαρίνα τα ξημερώματα τους πάγκους τους οι άνθρωποι της λαϊκής

Εκτύπωση

Έστησαν έξω από τη μαρίνα, τα ξημερώματα, τους πάγκους τους οι άνθρωποι της λαϊκής  

  • Μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους στους διερχόμενους πολίτες
  • Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ρεθύμνου
  • Νέες διαβουλεύσεις για την οδό Καποδιστρίου πριν το δημοτικό συμβούλιο

της Μαρίας Καλογεράκη
4/09/09

Το παν και το καναν οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς.
Στις 4 τα ξημερώματα έφθασαν έξω από την μαρίνα της πόλης, έχοντας παρατάξει κατά μήκος της Ελευθερίου Βενιζέλου τα οχήματά τους και τα εμπορεύματά τους, αποφασισμένοι να μπουν μέσα προκειμένου να διεξαχθεί η λαϊκή αγορά της Πέμπτης.

Ωστόσο, ειδικές δυνάμεις του λιμεναρχείου από το Ρέθυμνο αλλά και από τους όμορους νομούς είχαν σχηματίσει κλοιό, περιφρουρώντας την είσοδο της μαρίνας αλλά και το λιμενικό ταμείο.

Οι άνθρωποι της λαϊκής αγοράς, μετά και την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, θα έπρεπε σήμερα να μεταβούν στο ρέμα Συνατσάκη για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς, κάτι για το οποίο είχαν επανειλημμένα επισημάνει πως δε θα δεχτούν και θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις όπως και έκαναν τα ξημερώματα.
Όπως υποστήριξαν οι ίδιοι στις δηλώσεις τους ακόμα και στο ρέμα Συνατσάκη να πήγαιναν σήμερα, ο χώρος ήταν γεμάτος αυτοκίνητα.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή δεν προέβει στις απαιτούμενες ενέργειες, αφού οι ίδιοι οι άνθρωποι της λαϊκής είχαν διαβεβαιώσει το δήμαρχο Ρεθύμνου πως δεν θα μεταβούν στο ρέμα Συνατσάκη για την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς της Πέμπτης.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους στους διερχόμενους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν, συμβολικά, λουλούδια στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. 

Τα όργανα της τροχαίας και του λιμεναρχείου Ρεθύμνου ρύθμιζαν την κυκλοφορία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι της λαϊκής φωνάζοντας συνθήματα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και φτάνοντας στο δημαρχείο παρέδωσαν από ένα τριαντάφυλλο στους άνδρες του ΤΑΕ Ρεθύμνου που ήταν παρατεταγμένοι στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου.
Μια αντιπροσωπεία των παραγωγών και των εμπόρων της λαϊκής αγοράς στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του δημάρχου. Μετά από μια έντονη συζήτηση βρέθηκε η χρυσή τομή στις δυο πλευρές.

Από σήμερα ο Γιώργος Μαρινάκης όρισε αντιδήμαρχο για το θέμα της λαϊκής αγοράς, ο οποίος, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου και τους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς, θα εξετάσει τη χωροθέτηση της λαϊκής στην οδό Καποδιστρίου και μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα τεθεί η πρόταση αυτή, η οποία στη συνέχεια θα πάει προς ψήφιση στο νομαρχιακό συμβούλιο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία