Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πλακιά

Εκτύπωση

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πλακιά

03.09.09

  • Με λεία 3.400 ευρώ έφυγε ο άγνωστος δράστης
  • Ανάστατοι οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό στην περιοχή

της Μαρίας Καλογεράκη

Ληστεία με το καλημέρα σας το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πλακιά του δήμου Φοίνικα.
Λίγα λεπτά μετά τις 8 και μισή το πρωί και ενώ εκείνη την ώρα στο ταχυδρομείο βρίσκονταν πελάτες, ένας άγνωστος δράστης φορώντας κουκούλα και γάντια εισέβαλε μέσα. Ο άνδρας φώναξε ληστεία μην κουνηθεί κανείς και στη συνέχεια με την απειλή πυροβόλου όπλου και μάλιστα καραμπίνα ζήτησε από την ταχυδρομική υπάλληλο να του δώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο.
Ο νεαρός άνδρας άρπαξε τα χρήματα, ποσό που ανέρχεται στις 3.400 χιλιάδες ευρώ περίπου, επιβιβάστηκε σε μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα στο σημείο έφθασαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες της σήμανσης πήραν δαχτυλικά υποτυπώματα από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, προκειμένου να βρεθούν στα ίχνη του δράστη.
Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 43χρονη ταχυδρομική υπάλληλος στους αστυνομικούς, πρόκειται για έναν ψηλό, γεροδεμένο άνδρα, ο οποίος μιλούσε άπταιστα ελληνικά αλλά δεν είχε κρητική διάλεκτο.
Μάλιστα αν και ο νεαρός άνδρας ζήτησε τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο, η ίδια του είπε ότι δεν μπορεί να το ανοίξει και ο δράστης αρκέστηκε στις 3.400 χιλιάδες ευρώ και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κάνουν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό ενώ επισημαίνουν πως οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Σπηλίου κάνουν συχνά περιπολίες στην περιοχή.

Μέχρι και αυτή την ώρα ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης ενώ την προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σπηλίου. Φως στις έρευνες των υψηλόβαθμων αστυνομικών της ασφάλειας αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της 43χρονης ταχυδρομικής υπαλλήλου καθώς και των δυο πελατών που βρίσκονταν την ώρα της ληστείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ταχυδρομείο δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Τέλος στο σημείο βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ νωρίς το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ μετέβησαν ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου και ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία