Προεκλογικές δεσμεύσεις από το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Εκτύπωση

Προεκλογικές δεσμεύσεις από το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

  • Τους επόμενους δυο μήνες θα έχουν επιλυθεί όλες οι κατασκευαστικές εκκρεμότητες για την επέκταση του νοσοκομείου
  • Θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις γιατρών για το νοσηλευτικό ίδρυμα
  • Σε ένα μήνα η τελική αξιολόγηση της ΔΕΠΑΝΟΜ για την οικοπεδική έκταση στο Σωματά

του Βασίλη Κασιμάτη
3/09/09

Τα χρόνια και υπέρογκα προβλήματα του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου έθεσαν χθες εκ νέου στον υφυπουργό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο, οι φορείς του νομού.
Η Ρεθεμνιώτικη αντιπροσωπεία είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον υφυπουργό υγείας όσο και με στελέχη του υπουργείου, για τα καίρια ζητήματα που αφορούν στην στελέχωση του γενικού νοσοκομείου, στο θέμα της επέκτασης που έχει βαλτώσει αλλά και στην παραχώρηση της οικοπεδικής έκτασης στο Σωματά από το δήμο Ρεθύμνου για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου στο νομό.

"Χθες έγινε ένα πρώτο και σημαντικό βήμα. Για πρώτη φορά όλοι οι φορείς του νομού, κάναμε μια κοινή παράσταση στο υπουργείο υγείας, καταθέσαμε ένα αναλυτικό υπόμνημα και απαιτήσαμε τη δρομολόγηση λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα του νοσοκομείου. Θεωρώ ότι αυτή η παρέμβαση δημιούργησε τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αντιληφθεί τη στέρηση που υπάρχει στο νομό στα θέματα υγείας και να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα να υπάρξουν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις ενίσχυσης του νοσοκομείου, των υποδομών και της στελέχωσής του", επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ στο νομό, Ανδρέας Ξανθός.

Ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑΝΟΜ για την επέκταση του νοσοκομείου δεσμεύτηκε ότι τους επόμενους δυο μήνες θα έχουν επιλυθεί όλες οι κατασκευαστικές εκκρεμότητες, έτσι ώστε άμεσα να μπορέσει να μεταφερθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε τριτοκοσμικές συνθήκες αλλά και η παιδιατρική κλινική. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος επισημαίνουν πως το επόμενο διάστημα θα εντείνουν τις προσπάθειές τους και καλούν και τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου οι δεσμεύσεις του υπουργείου υγείας να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης.

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του γενικού νοσοκομείου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο υφυπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης δεσμεύτηκε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα έντεκα θέσεις ειδικευμένων και πέντε θέσεις ειδικευόμενων γιατρών, ενώ θα καλυφθούν και τα κενά στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

"Αυτό είναι ένα πρώτο μέτρο ενίσχυσης του νοσοκομείου, το κριτήριο βέβαια θα είναι κατά πόσο θα υλοποιηθεί άμεσα έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα τμήματα, τα οποία σήμερα στενάζουν με την οριακή στελέχωσή τους. Τώρα σε ό,τι αφορά στον οργανισμό, υπήρξε η δέσμευση ότι θα εξεταστεί με τους οργανισμούς άλλων δέκα νοσοκομείων το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Οικονομικών και ελπίζει το υπουργείο υγείας ότι θα εγκριθεί", τονίζει ο κ. Ξανθός.

Σημειώνεται τέλος, πως τα στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ ξεκαθάρισαν στην ρεθεμνιώτικη αντιπροσωπεία πως σε ένα μήνα θα έχει δοθεί η τελική αξιολόγηση για την οικοπεδική έκταση που προτείνει ο δήμος Ρεθύμνου στην περιοχή του Σωματά για την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου στο νομό.« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία