Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματο-ποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ρεθύμνου

  • Αγανάκτηση ασφαλισμένων για τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ
  • Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το τέως ΤΑΞΥ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
  • Δεσμεύσεις από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνουν διορισμοί γιατρών στο ΙΚΑ Ρεθύμνου


03/09/09

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο νομό Ρεθύμνου.

Η έλλειψη γιατρών σε βασικές ειδικότητες, ουρές ταλαιπωρίας και ατελείωτοι μήνες αναμονής για να κλείσουν οι ασφαλισμένοι ραντεβού, προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους είναι η σημερινή εικόνα των υπηρεσιών που παρέχει το ΙΚΑ Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς.

«Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Ρεθύμνου είναι η έλλειψη παιδιάτρων, καθώς το ΙΚΑ διαθέτει μόλις δυο. Επιπλέον πολύ σημαντικό πρόβλημα υπάρχει το ακτινολογικό, το οποίο έχει να λειτουργήσει πέντε χρόνια ενώ στην οφθαλμολογική κλινική υπάρχει μόνο μια γιατρός, η οποία δεν είναι στη θέση της καθώς έχει λήξει η σύμβασή της. Ακόμη στην ενδοκρινολογική κλινική δεν υπάρχει αίτηση από κάποιο γιατρό και δεν προβλέπεται να λειτουργήσει άμεσα. Αν αντιμετωπιστούν όλα αυτά, τα προβλήματα στο ΙΚΑ θα μειωθούν κατά 80%», επισημαίνει ο διευθυντής της υγειονομικής μονάδας, Νίκος Βαβουράκης

«Υπό διάλυση βρίσκεται το ΙΚΑ Ρεθύμνου- τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Νικολιδάκης- θέλουν να οδηγήσουν τον ασφαλισμένο στο να πληρώνει του γιατρούς, πράγμα που τονίζει ότι δεν πρέπει να επιτραπεί, καθώς οι εργαζόμενοι στις μέρες μας δεν θα το αντέξουν».

Η πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Μαρία Ζαχαράκη τονίζει ότι, "Οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν, αλλά αντίθετα θα ενταθούν, καθώς το ΙΚΑ πρέπει επιτέλους να καλύπτει όλες τις ανάγκες των ασφαλισμένων".

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του σωματείου Ατόμων με Αναπηρία, Δημήτρης Τσαχάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως "το σωματείο των ΑμεΑ θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται για αυτή την κατάσταση και θα αγωνιστεί μαζί με τους άλλους φορείς για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα".

Τώρα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου ανανεώνεται η σύμβαση των γιατρών που ήταν συμβεβλημένοι με το τέως ΤΑΞΥ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Έτσι λοιπόν οι ασφαλισμένοι του τέως ΤΑΞΥ θα μπορούν να μπορούν να καταφεύγουν στους ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το τέως ΤΑΞΥ για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

«Στόχος πρέπει να είναι η επιτέλους βελτίωση των συνθηκών τόσο στην περίθαλψη όσο και στην ευκολία πρόσβασης αλλά και στην επιλογή γιατρών, ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν δυο ταχυτήτων ασφαλισμένοι, αυτοί του ΤΑΞΥ και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αλλά και να μην δημιουργηθούν ασφαλισμένοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Στεφανάκης.

Από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ, δόθηκε η υπόσχεση αλλά και η δέσμευση στον διευθυντή της υγειονομικής μονάδας του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η μονάδα θα έχει στελεχωθεί και θα έχουν γίνουν οι προσλήψεις των γιατρών σε βασικές ειδικότητες ,όπως παιδίατροι, οφθαλμίατροι αλλά και ακτινολόγοι. Την ίδια ώρα στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου ,εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και πλέον λόγω των προβλήματων που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν μπορούν να καταφύγουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του τέως ΤΑΞΥ.

Μ.Κ. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία