Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των φορέων για την αποφυγή της διπλής βάρδιας

Εκτύπωση
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των φορέων για την αποφυγή της διπλής βάρδιας

Την ερχόμενη Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις των τοπικών φορέων

03/09/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συζητήσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση η διπλοβάρδια στις σχολικές μονάδες του νομού. 
Πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη στο νομαρχιακό μέγαρο όπου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα της σχολικής στέγης.
Το μαθητικό δυναμικό του νομού αυξάνεται συνεχώς, πολλά σχολεία της ενδοχώρας ολιγοθέσια κλείνουν και άλλα αναβαθμίζονται χωρίς τις προδιαγραφές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, με αποτέλεσμα οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία της πόλης. Επιπλέον σύμφωνα με την αρμόδια αντινομάρχη εδώ και 20 χρόνια δεν έχει κατασκευαστεί είτε γυμνάσιο είτε λύκειο στην πόλη του Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν κάποιες προτάσεις από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν λόγω του ότι εάν εφαρμόζονταν θα υποβαθμιζόταν η γνώση των παιδιών.
Τώρα οι συζητήσεις για την αποφυγή της διπλής βάρδιας στις σχολικές μονάδες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Η επόμενη συνεδρίαση είναι την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εκπαιδευτική κοινότητα θα δεχτεί μια από προτεινόμενες λύσεις, μόνο για την αποφυγή της διπλής βάρδιας την νέα σχολική χρονιά, σε διαφορετική περίπτωση και εάν οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορήσουν για τα προβλήματα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο νομός, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία